Deputatul Catalin Nechifor va propune cresterea plafonului privind ajutorul la incalzire in aceasta iarna (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Emil Boc este premierul cu cele mai multe ordonanţe de urgenţă, cinci, declarate neconstituţionale, dar şi ordonanţe cu efecte inverse decât cele aşteptate, a declarat luni, deputatul PSD de Suceava, Cătălin Nechifor.

Potrivit acestuia, prin cererea făcută Parlamentului de amendare a OUG 106/2009, care a redus plafonul maxim de venituri pe membru de familie luat în calcul pentru subvenţionarea încălzirii locuinţei, Emil Boc încearcă să scoată castanele din foc cu mâna Parlamentului. „După ce atât Emil Boc cât şi Traian Băsescu au atacat această instituţie într-o manieră incorectă, Emil Boc cere acum Parlamentului să rezolve ceea ce a făcut prost”, a spus Nechifor.

Deputatul PSD a mai arătat că Emil Boc îşi contestă propria Ordonanţă de Urgenţă pe care a semnat alături de Vasile Blaga şi Gheorghe Pogea. „Dacă nu era Guvernul demis făceam noi acum moţiune de cenzură pentru emiterea acestei ordonanţe”, a spus Nechifor, care a explicat că prin scăderea plafonului maxim de la 615 lei la 425 de lei, Emil Boc a exclus de la primirea unor subvenţii aproximativ 700.000 de persoane.

El a mai precizat că în calitate de membru al Comisiei de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va propune creşterea plafonului de la 615 lei la 650 de lei. „Voi discuta cu colegii din comisie să găsim surse de finanţare pentru ca plafonul să crească de la 615 lei spre 650 de lei. Suntem o majoritate în comisie care vom încerca să reparăm prostia făcută de Emil Boc şi să încercăm să creştem acest plafon care fusese în vigoare pentru iarna 2008-2009”, a conchis deputatul PSD de Suceava.


Intră acum și în grupul de