PSD Suceava solicita demisia primarului Lungu pentru intarzierea furnizarii de agent termic in toate cartierele municipiului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Mai mulţi şefi de asociaţii de proprietari cât şi locatari suceveni s-au adresat PSD solicitând sprijin şi consultanţă juridică în vederea acţionării în instanţă a Primăriei pentru că nu furnizează agent termic, a arătat luni, preşedintele organizaţiei municipale PSD Suceava, Virginel Iordache, care a solicitat demisia primarului Sucevei, Ion Lungu, şi a celor doi viceprimari, în condiţiile în care sucevenii suferă de frig.

„S-a ajuns ca în case locatarii să aibă 4-5 grade Celsius. Îi cer primarului Ion Lungu să se ducă acasă cu cei doi viceprimari”, a spus Iordache, subliniind că 15 puncte termice din cele 50 sunt oprite, iar populaţia din trei cartiere mari nu beneficiază de căldură în sistem centralizat, ceea ce dovedeşte că edilul-şef al Sucevei nu este capabil să administreze proiecte de mari dimensiuni.

Liderul PSD a precizat că potrivit legislaţiei în vigoare Primăria este obligată să furnizeze căldură dacă temperatura scade sub 10 grade Celsius trei nopţi la rând, iar la Suceava această situaţie se înregistrează de mai mult timp, iar municipalitatea nu a reuşit să furnizeze agent termic pentru că lucrările la sistemul de termoficare nu s-au încheiat.

Totodată, el a arătat şi că oraşul are un aspect selenar şi de oraş fără stăpân pentru că este plin de şanţuri şi de noroi. Iordache a mai cerut ca toţi specialiştii din Primărie şi şefii de şantiere din oraş să lucreze în aşa fel încât locuitorii oraşului să beneficieze de dreptul de a avea apă caldă şi căldură.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, şi-a cerut scuze de mai multe ori sucevenilor pentru că lucrările de reabilitare a sistemului de termoficare nu au fost încheiate la termenele stabilite, dar a subliniat că acestea au început cu întârziere din cauza contestaţiilor la licitaţia de atribuire. El a decis sistarea lucrărilor în 10 octombrie şi reluarea acestora în primăvara anului viitor astfel încât pe perioada sezonului rece să se poată furniza energie termică în regim centralizat.


Intră acum și în grupul de