Liderul TNL Suceava: „Cat de iresponsabil poate fi un presedinte care sa atenteze la valorile democratiei?”


Intră acum și în grupul de

Preşedintele României, Traian Băsescu atacă principiul fundamental al democraţiei, acela că minoritatea se supune majorităţii, a apreciat joi preşedintele TNL Suceava, Cătălin Onciu, care a spus că se aşteaptă ca şeful statului să se declare câştigător chiar dacă în urma alegerilor prezidenţiale de luna viitoare va ieşi pe locul al doilea sau al treilea. „Majoritatea formată în Parlament este complet ignorată de un preşedinte-candidat care, văzând că şansele sale de a mai prinde un nou mandat sunt aproape nule pentru că majoritatea românilor nu-l mai vor, şi-ar dori să iasă preşedinte poate de pe locul doi sau trei”, a declarat Onciu.

El a arătat că până şi în Republica Moldova, fostul preşedinte Vladimir Voronin „s-a dat la o parte” în favoarea unei majorităţi fie ea şi minimă şi a recunoscut că minoritatea se supune majorităţii. „Cât de iresponsabil poate fi un preşedinte care să atenteze la valorile democraţiei?”, s-a întrebat Onciu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că partidele care şi-au afirmat majoritatea în Parlament trebuie să se ducă la tribunal pentru a-şi înregistra alianţa, menţionând că după acest gest ar putea face consultări la Cotroceni, dar nu înainte de alegerile din 2012.


Intră acum și în grupul de