Dumitru Mihalescul (PNL): După atâția ani pierduți cu PSD la guvernare, România are în sfârșit un plan multianual de dezvoltare curajos și realizabil.

Deputatul PNL Dumitru Mihalescul salută lansarea de către Guvernul PNL a Planului național de investiții și relansare economică și consideră că investițiile programate pentru anul acesta și anii următori, precum și sprijinul acordat companiilor private românești, vor aduce în România adevărata prosperitate și modernizare:

,,Este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când România are un program de dezvoltare și de investiții serios, realizabil, cu bani alocați pentru fiecare proiect în parte. Este pentru prima dată când Guvernul pune la dispoziția firmelor românești zeci de scheme de ajutor și granturi, de zeci de miliarde de lei, pentru a ajuta economia românească să își revină și să se dezvolte. Planul economic al PNL este exact opusul programelor PSD, care amăgeau oamenii cu investiții în autostrăzi, școli și spitale, fără să aibă și banii necesari. Planul liberal pentru economia românească este opusul modelului economic socialist, pentru că sprijină firmele românești și producția în România, nu importurile masive din alte țări, așa cum s-a întâmplat ani la rândul cu PSD la guvernare.

Mai mult decât atât, Planul național de investiții și relansare economică este credibil pentru că multe dintre măsuri au fost deja puse în aplicare. Proiectele de investiții în autostrăzi, școli sau spitale regionale sunt deja în forme avansate, grație deciziilor luate de Guvernul PNL în ultimele luni. Oamenii trebuie să știe că în prima parte a anului 2020 PNL a plătit pentru investiții cei mai mulți bani din ultimii 10 ani. De asemenea, peste 30 de miliarde de lei au fost deja puși la dispoziția firmelor românești, prin măsuri de susținere a locurilor de muncă, prin bani nerambursabili pentru dezvoltarea IMM-urilor sau prin credite cu dobândă subvenționată și garantată de Guvern. Am toată încrederea că un plan atât de curajos și de onest ca cel pus în practică de PNL ne va asigura resursele financiare să depășim efectele negative ale crizei, să adunăm bani mai mulți la buget, ca să putem susțin majorări de venituri pentru populație, în special pentru copiii defavorizați și pentru pensionarii care au muncit o viață întreagă și care de ani buni se confruntă cu mari dificultăți.”