Mircea Geoana a promis la Adancata o „singura Romanie” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat sâmbătă, în comuna suceveană Adâncata, acolo unde a fost primit de peste 300 de oameni, că proiectul lui de viitor este crearea unei singure Românii, în care să nu mai existe diferenţe între oamenii care trăiesc în mediul urban şi cel rural. Liderul PSD a sosit în comuna suceveană cu oarecare întârziere faţă de programul stabilit însă a avut parte de o primire triumfală, la Căminul Cultural din localitate, unde a venit însoţit de o serie de foşti miniştri şi personalităţi din conducerea judeţeană a PSD.

Mircea Geoană a spus în cadrul unei întâlniri electorale că jumătate din populaţia României care locuieşte în mediul rural este nedreptăţită şi nu beneficiază de civilizaţie şi respect. „Nu poţi să laşi oameni care au muncit din greu să fie condamnaţi la lipsă de speranţă şi sărăcie”, a spus preşedintele PSD. Geoană a declarat că patru milioane de români trăiesc sub pragul sărăciei cu 10 lei pe zi şi că aceştia trebuie ajutaţi să devină clasă mijlocie în România.

El este convins că soluţia este sprijinirea satului românesc şi asigurarea de condiţii decente pentru locuitorii din mediul rural care trebuie să aibă acces la servicii medicale, la educaţie, dar şi să-şi găsească un loc de muncă, iar tinerii să nu mai fie nevoiţi să-şi caute să muncească în străinătate.

Geoană este de părere că vârstnicii trebuie să beneficieze de un venit social minim garantat de care să se bucure şi femeile ce au crescut copii acasă, dar nu au muncit, însă au contribuit pentru societate prin creşterea copiilor. El a arătat că pentru cei tineri care au dificultăţi în a-şi găsit locuri de muncă la ţară este nevoie să fie dezvoltat satul românesc şi să fie folosite în acest sens cele 13 miliarde de euro alocate de UE României.

La adunarea de la Adâncata primarul comunei Dorel Filip, i-a urat să ajungă preşedintele României pentru a deveni „îngerul nostru păzitor” şi l-a pus să promită faptul că după ce va ieşi preşedinte, va veni în vizită în zonă, „ca săp vedem şi noi că avem pe cineva care ţine cu noi”.

La rândul său, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, a spus că drumul spre Cotroceni începe din Cetatea de Scaun a Sucevei de unde pleca în bătălii domnitorul Ştefan cel Mare şi vene de fiecare dată biruitor.

Candidatului PSD pentru Palatul Cotroceni a fost o fermă de animale din localitatea Măriţei unde a anunţat că va milita în perioada următoare pentru continuarea programului rabla, însă adaptat pentru utilaje şi maşini agricole. La ferma respectivă Geoană a stat de vorba cu proprietarul şi cu angajaţi ai unităţii.


Intră acum și în grupul de