Senatorul Mirza asteapta ca Lucian Croitoru sa-si predea mandatul de prim-ministru desemnat (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liderul Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Gavril Mîrza, a apreciat luni că insistenţa cu care PD-L vrea să impună Guvernul Croitoru dovedeşte disperarea şi starea de nelinişte şi tensiune care a pus stăpânire pe această formaţiune politică. „Mă mir că Lucian Croitoru nu-şi depune mandatul de prim-ministru desemnat şi insistă să se facă de ruşine până la capăt”, a spus Mîrza, care consideră că preşedintele Traian Băsescu ar trebui să-şi ia rămas bun de la Preşedinţia României, iar PD-L ar trebui să realizeze că au pierdut şi să treacă în opoziţie.

Senatorul PSD a arătat că miniştrii propuşi pentru a face parte din Guvernul Croitoru vor fi audiaţi foarte serios în comisiile parlamentare şi vor fi întrebaţi şi de rezultatele spectaculoase obţinute de-a lungul timpului arătând că în cazul Sulfinei Barbu, propusă pentru Ministerul Mediului s-ar putea pune întrebări legate de colaborarea ei cu şeful Gărzii de Mediu, Silvian Ionescu, şi de cum au sprijinit România „cu acea firmă de consultanţă”. „Sunt sigur că atât parlamentarii PSD cât şi cei din PNL cunosc în amănunt activitatea acestor persoane”, a spus preşedintele PSD Suceava.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase a declarat, luni, la şedinţa Birourilor Permanente reunite, că propunerea PD-L este ca votul pentru Cabinetul Croitoru să fie dat marţi după-amiază. Anastase a argumentat că, astfel, miercuri, la discuţiile cu delegaţia FMI, va exista un Guvern stabil.

Potrivit propunerii lui Anastase, luni după-amiază şi marţi dimineaţă ar urma să aibă loc audierile în comisiile parlamentare, iar marţi după-amiază să fie dat votul plenului Parlamentului. Stabilirea calendarului audierilor se află pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Birourilor Permanente de luni.


Intră acum și în grupul de