Orest Onofrei nu renunta la proiectele sale pe linie administrativa


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepreşedintele PD-L Suceava, senatorul Orest Onofrei, a declarat, marţi, că a reuşit, luni, să obţină voturile pentru aprobarea propunerii legislative pe care a iniţiat-o privind transmiterea unor terenuri din domeniul public al statului şi din administrarea Staţiunii de Cercetare – Dezvoltare Agricolă Suceava în domeniul public al municipiului Suceava şi în administrarea Consiliului Local al municipiului Suceava.

Astfel, se transferă 15 hectare de teren din administrarea Staţiunii de Cercetări Agricole Suceava în proprietatea municipiului Suceava din care trei hectare necesare pentru un cimitir, iar restul pentru un complex sportiv pe care Primăria Suceava ar urma să-l construiască printr-un program finanţat cu fonduri europene. El a spus că propunerea legislativă a fost discutată în procedură de urgenţă şi că a fost votată în unanimitate de senatorii prezenţi.

Onofrei a subliniat că această situaţie dovedeşte că grupurile politice din Senat reuşesc să adopte legi, indiferent de iniţiator, ce au de-a face cu interesul public.

Prim-vicepreşedintele PD-L Suceava a mai spus că, marţi, în Senat, a fost adoptat şi o acţiune reparatorie a deputatului PD-L de Suceava, Dumitru Pardău. Onofrei a arătat că iniţiativa lui Pardău prevede o modificare a unei legi privind veteranii de război care sunt scutiţi de la plata impozitelor pentru terenuri arabile cu o suprafaţă de până la 5 hectare. El a spus că în acest caz, deputatul Pardău a propus şi s-a aprobat, ca scutirea de impozit să fie pentru „terenuri agricole”, iar astfel vor beneficia de scutire şi veteranii care deţin păşuni şi fâneţe ce nu beneficiau de scutire în vechea variantă a legii.


Intră acum și în grupul de