Arbitraj sub teroarea pietrelor (Fotbal, Liga a IV-a)


Intră acum și în grupul de

Arbitrul sucevean Ionuţ Avădanei a avut viaţă grea duminică la meciul dintre Florconstruct Pătrăuţi şi Unirea Boroaia (1-2), unde pe lângă faptul că a trebuit să fie atent la disputa dintre cele două formaţii a avut o grijă în plus: să se ferească de pietrele aruncate de pe margine de spectatorii echipei gazdă.

De altfel, pentru arbitrul Avădanei problemele au început încă din minutul 28, când oaspeţii conduceau deja cu 1-0. Un spectator, suporter al Pătrăuţiului, s-a postat în faţa vestiarelor şi a început să înjure şi să ameninţe brigada de arbitri. Mai mult, când a văzut că centralul Avădanei a cerut evacuarea sa, spectatorul turbulent s-a înfuriat şi mai tare şi s-a întreptat spre arbitrul central cu intenţia clară de a-l lovi. Norocul lui Avădanei a fost că oamenii de ordine prezenţi la meci au intervenit în grabă şi l-au evacuat pe suporterul pătrăuţean.

Jocul din teren a trecut în plan secund în ultimele 10 minute ale întâlnirii, când suporterii echipei gazdă, enervaţi de faptul că formaţia lor favorită era condusă cu 2-1, au decis să se răzbune pe arbitrul de centru aruncând în direcţia acestuia cu pietre. „În minutul 80, aflându-mă la 20-25 de metri de linia de margine de pe partea tribunei, poziţia centrală, am observat cum la distanţă de 3-4 metri de mine, a trecut o piatră de mărimea unei palme. Am oprit jocul, am luat piatra şi am dus-o la marginea terenului, lângă cabina de observatorului, cerând echipei organizatoare să ia măsuri”, a relatat arbitrul Avădanei în raportul de arbitraj al meciului de la Pătrăuţi.

Câteva minute mai târziu, alte două pietre s-au îndreptat dinspre tribună către arbitrul de centru, moment în care acesta a oprit meciul şi le-a spus căpitanilor şi antrenorilor ambelor echipe că va pune capăt partidei dacă se va mai arunca din tribună cu pietre. Spectatorii pătrăuţeni (aproximativ 100) s-au potolit la insistenţele căpitanului Emil Romaş şi până la finalul întâlnirii nu au mai fost incidente.

Incredibil!

Avădanei spune că suporterii pătrăuţeni au fost incitaţi şi de agentul de poliţie prezent la meci!

La meciul de duminică de la Pătrăuţi, nu doar spectatorii au avut un comportament neadecvat. La meci a fost prezent şi un agent de poliţie localnic, Ciprian Cîrcu, care a urmărit partida din apropierea băncii de rezerve a gazdelor şi care în loc să calmeze spiritele încinse, a procedat exact invers. „În jurul minutului 35, în urma protestelor echipei gazdă de pe banca de rezerve, m-am deplasat în zona acesteia şi i-am invitat la calm pe cei aflaţi acolo. Lângă banca de rezerve se afla şi agentul de poliţie Cîrcu Ciprian, care vocifera şi chiar incita pe ceilalţi de lângă el împotriva brigăzii de arbitri”, se arată în raportul de arbitraj al meciului.

„Când m-am dus spre banca de rezerve a pătrăuţenilor, acel agent de poliţie mi-a spus că arbitrez prost şi că ar fi mai bine să ne vedem noi arbitrii de treabă. Prin felul cum se adresa şi tonul său, îi incita şi pe ceilalţi. Eu am mai fost delegat la Pătrăuţi în acest campionat, când au făcut 3-3 cu Viitorul Liteni, dar atunci nu au fost probleme de acest fel”, a declarat arbitrul sucevean Ionuţ Avădanei.


Intră acum și în grupul de