Flutur: PSD si PNL fac „acrobatie de campanie electorala” in ceea ce priveste votul pentru Guvernul Croitoru


Intră acum și în grupul de

Coordonatorul campaniei lui Traian Băsescu pentru alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie, vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur, consideră că toate discursurile celor din PNL şi PSD sunt de republică parlamentară. „Noi nu suntem republică parlamentară. Ei au vrut să izoleze preşedintele şi atribuţiile preşedintelui. Este atributul preşedintelui să desemneze premierul care face guvernul, fie că le convine, fie că nu”, a spus vicepreşedintele PD-L, care este de părere că PSD şi PNL fac „acrobaţie de campanie electorală” în ceea ce priveşte votul pentru Guvernul Croitoru.

Potrivit lui Flutur, amânarea sau „trântirea” Guvernului Croitoru este un semnal foarte prost în ceea ce aşteaptă România de la organismele financiare internaţionale „Legat de obligaţiile pe care le avem şi calendarul cu organismele financiare internaţionale amânarea sau trântirea Guvernului Croitoru înseamnă un semnal foarte prost în ceea ce aşteaptă România: bani, fonduri pentru 2, 5 miliarde de euro de la FMI şi Comisia Europeană”, a spus Flutur.

El consideră că situaţia ar putea determina „o problemă foarte grea” pentru pensii, subvenţii în agricultură şi pentru plata salariilor bugetarilor. „Ambiţia electorală este mai mare decât raţiunea la unele partide şi văd că s-au coalizat. Este problema lor, dar vor trebui să dea socoteală în faţa electoratului. Noi, PD-L dăm acest sprijin şi am făcut mereu apel şi la ceilalţi parlamentari, să se gândească ce e mai bine pentru România”, a spus Flutur.

El a apreciat că doar premierul desemnat de preşedintele Traian Băsescu este constituţional şi nu „Guvernul de la Grivco”. „Geoană se joacă în nisip şi cei trei la un loc se comportă ca un preşedinte virtual, pe care îi cheamă la Grivco ca să facă un alt guvern, or constituţional nu asta trebuia să facă”, a spus Flutur.

Liderul PD-L consideră că partidele unite într-o majoritate parlamentară au o problemă cu Traian Băsescu şi faptul că nu au sesizat Curtea Constituţională dovedeşte că acestea recunosc că nu au nici o şansă.

„Ei au o problemă cu Traian Băsescu, dar Traian Băsescu înseamnă o instituţie prezidenţială care a luat voturi jumătate plus unul din cei care au mers la vot. Nu poţi să te uneşti să faci o altă majoritate. De ce nu s-au dus cu ea la Curtea Constituţională, unde ştiu că nu au nici o şansă? Preşedintele a procedat constituţional”, a subliniat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de