Vicepresedintele PNL, Mariana Campeanu, sustine ca imprumutul de la FMI nu este pentru plata pensiilor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele PNL, Mariana Câmpeanu, fost ministru al Muncii, a apreciat, joi, la Suceava, că necesitatea votării Guvernului Croitoru invocată de liderii PD-L în vederea deblocării unei noi tranşe a împrumutului de la FMI pentru a se putea achita pensiile şi salariile bugetarilor este „o falsă problemă”. „Împrumutul de la FMI nu este pentru plata pensiilor”, a declarat viceliderul liberal.

Câmpeanu a spus că potrivit ministrului de Finanţe, veniturile au scăzut cu 7 la sută şi consideră că nu este posibil ca o asemenea scădere să contribuie la imposibilitatea de a achita pensiile din cauza lipsei banilor. „Banii se duc în altă parte, pe afişe, panouri, plimbat cu calul sau săniuţa, concerte şi paranghelii”, a spus fostul ministru al Muncii.
Mariana Câmpeanu şi-a exprimat convingerea că Guvernul propus de Lucian Croitoru nu va fi votat de Parlament.

Vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că “amânarea sau trântirea” Guvernului Croitoru este un semnal foarte prost în ceea ce aşteaptă România de la organismele financiare internaţionale. “Legat de obligaţiile pe care le avem şi calendarul cu organismele financiare internaţionale amânarea sau trântirea Guvernului Croitoru înseamnă un semnal foarte prost în ceea ce aşteaptă România: bani, fonduri pentru 2, 5 miliarde de euro de la FMI şi Comisia Europeană”, a spus Flutur. El consideră că nerespectarea obligaţiilor asumate ar putea determina “o problemă foarte grea” pentru pensii, subvenţii în agricultură şi pentru plata salariilor bugetarilor.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.


Intră acum și în grupul de