TSD Suceava: Ministrul Culturii nu realizează penibilul în care s-a scufundat spunând că dornenii rămân cu iarba dacă Lactalis a închis fabricile de lapte. PSD va prezenta un program clar pentru zona de munte și nu glumițe sau ședințe pompoase și sterile cum face PNL


Intră acum și în grupul de

TSD Suceava consideră că ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a avut o abordare greșită a problemei legate de închiderea fabricilor de lapte ale Lactalis din Bazinul Dornelor și că nu-i pasă de oamenii care își pierd locurile de muncă, precizând că în prezent PSD lucrează la un program pentru zona de munte și nu vine cu „glumițe” așa cum face PNL.

„TSD Suceava salută determinarea ministrului Culturii, dl Bogdan Gheorghiu în rezolvarea problemei sociale și economice generate de închiderea fabricilor de la Floreni și Vatra Dornei de către cei de la Lactalis. Dl ministru nu a înțeles însă, exact, contextul economic actual și nu realizează penibilul în care s-a scufundat încercând să minimalizeze necazul oamenilor care au muncit ani de zile în cele două fabrici și cărora le promite că odată cu plecarea LACTALIS din zonă, nimeni nu le va fura iarba de pe pajiști”, transmite TSD Suceava printr-un comunicat semnat de președintele organizației, George Șoldan.

El a mai spus că Bogdan Gheorghiu a aruncat mănușa rezolvării problemei Bazinului Dornelor către parlamentarii PSD de Suceava.

„Da, dl Gheorghiu are dreptate, parlamentarii suceveni sunt capabili de soluții care să rezolve situația creată la Dorna. Din acest motiv domnule Bogdan Gheorghiu lucrăm, și noi, tinerii din PSD, și viitorul președinte al Consiliului Județean Suceava, dna Mirela Adomnicăi, dar și parlamentarii PSD de Suceava, la un program de măsuri concrete pe care să îl propunem pentru zona de munte. Și facem asta din două motive: primul, pentru că ne pasă de Vatra Dornei și al doilea, pentru că este evident că de la PNL Suceava, în afară de glumițe ieftine și ședințe pompoase și sterile, nu vor avea parte de nimic”, mai arată Șoldan.

El consideră că ministrul era epuizat de muncă atunci când a scis comunicatul respectiv pentru că a început să facă unele confuzii.

„Domnule ministru suntem convinși că munca asiduă depusă pentru propășirea culturii din România v-a găsit epuizat la momentul scrierii comunicatului de presă referitor la Dorna și ați confundat grav ”Fata din iarbă” (tablou celebru) cu ”Fata în iarbă” (vinul celebru ) și vaca din iarba de ”la Dorna” care va deveni celebră doar prin faptul că apare pe cutiile de lapte ”La Dorna” produs de acuma în altă parte, mai puțin la Vatra Dornei”, se arată în finalul comunicatului semnat de George Șoldan.


Intră acum și în grupul de