Orest Onofrei: Un guvern PD-L-PNL este „doctrinar valabil”


Intră acum și în grupul de

Un guvern PD-L-PNL este „doctrinar valabil” pentru că cele două formaţiuni au doctrine compatibile, a declarat joi secretarul Senatului Orest Onofrei, senator PD-L de Suceava, care consideră că propunerea preşedintelui Traian Băsescu privind constituirea unui astfel de guvern nu are caracter electoral şi că aceasta are la bază realitatea din Parlament. „Este de neexplicat intransigenţa lui Crin Antonescu care l-a îndepărtat pe Călin Popescu Tăriceanu de la conducerea partidului pentru că a refuzat să aducă PNL la guvernare. Îşi încalcă astfel propriul mandat primit la Congresul PNL”, a spus Orest Onofrei.

Potrivit senatorului democrat-liberal, „mult clamata majoritate” de 65 la sută din Parlament s-a dovedit, marţi, la votul Cabinetului Croitoru că este de doar 53 la sută şi crede că la votarea următorului guvern aceasta va scădea sub 45 la sută. El a spus că acest fapt este determinat de faptul că tot mai mulţi parlamentari PNL şi PSD doresc să voteze un guvern şi că, în acelaşi timp, creşte şi grupul de parlamentari independenţi. „Următorul guvern propus are şanse să fie votat, parlamentarii trecând peste vigilenţa lui Viorel Hrebenciuc şi Ludovic Orban care îi obligă să le arate votul”, a conchis Onofrei.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că, prin declaraţiile privind opţiunea sa pentru un guvern PD-L-PNL, Traian Băsescu încearcă o nouă formă de diversiune în speranţa de a trezi simpatia unor votanţi liberali şi de a provoca defecţiuni în PNL. Întrebat ce părere are despre declaraţia şefului statului, care a spus că opţiunea sa va fi un Guvern PD-L-PNL, cu premier democrat-liberal, dacă liberalii renunţă la exigenţa de a desemna premierul, Crin Antonescu a răspuns:

“E o nouă formă de diversiune la Traian Băsescu care, în disperare de cauză, încearcă să trezească simpatia unor votanţi liberali şi încearcă să provoace fără succes defecţiuni în tabăra liberală. E foarte simplu pentru mine şi PNL, Traian Băsescu nu mai poate fi vreodată un partener de alianţă cu noi”. Liderul PNL a adăugat că liberalii vor discuta cu preşedintele României atât timp cât sunt legaţi de calitatea oficială a acestuia. “Dar o alianţă politică între Crin Antonescu, ca om politic, şi Traian Băsescu ca om politic este exclusă”, a adăugat Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi dimineaţă, la Realitatea FM, că opţiunea sa va fi un Guvern PD-L-PNL, cu premier democrat-liberal, dacă liberalii renunţă la exigenţa de a desemna premierul. “În mod categoric, opţiunea mea va fi un guvern de dreapta, PD-L-PNL, dacă PNL va renunţa la exigenţa de după alegeri de a da primul-ministru, cu un premier care să reprezinte partidul cu cele mai multe mandate în Parlament”, a declarat Traian Băsescu.


Intră acum și în grupul de