700 de observatori ai PSD vor preveni fraudarea alegerilor prezidentiale in judet (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Social-democraţii suceveni pregătesc o serie de măsuri în vederea combaterii fraudele electorale la alegerile prezidenţiale. În acest sens, preşedintele PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, a arătat vineri că pe lângă grupuri de sprijin formate din pensionari şi tineri care vor supraveghea fiecare secţie de votare, în fiecare colegiu electoral din judeţ va fi şi o echipă, de trei-patru oameni, care să intervină acolo unde se semnalează fraude.

„Vor fi oameni cu acte în regulă de observatori. PSD va avea 700 de observatori, câte unul pe lângă fiecare secţie de votare, iar restul în grupuri de intervenţie”, a explicat Mîrza, menţionând că observatorii fac parte din organizaţii neguvernamentale. „Nu mai putem tolera fraudele care au fost la alegerile europarlamentare. Ne crucim şi noi acum până unde au ajuns cu perfecţiunea furtului de voturi când am aflat de la unele persoane care sunt metodele”, a subliniat preşedintele PSD Suceava.

Totodată, el a ţinut să atragă atenţia celor care se pregătesc să fraudeze alegerile că „libertatea e mai de preţ decât trei creiţari daţi fraudulos”.

La rândul său, deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, a declarat vineri, că tot ceea ce întreprinde Guvernul Boc duce spre fraudarea alegerilor. El a exemplificat cu Ordonanţa de urgenţă a Guvernului Boc privind organizarea referendumului care a fost respinsă de Parlament şi crede că preşedintele Traian Băsescu nu va promulga legea de respingere pentru că doreşte ca aceasta să fie în vigoare la data alegerilor. Bejinariu a spus că lista cu prezenţa la vot este comună pentru alegeri şi referendum şi că aceasta ar trebui anexată la ambele procese verbale ale procesului electoral, şi că totodată, orele de desfăşurare a referendumului şi alegerilor sunt diferite.


Intră acum și în grupul de