Petru Luhan si-a deschis cabinet europarlamentar la Suceava


Intră acum și în grupul de

Eurodeputatul PD-L Petru Luhan şi-a inaugurat săptămâna trecută la Suceava cabinetul europarlamentar. Biroul va funcţiona în sediul de pe Str. Ştefan cel Mare, nr. 3. Luhan l-a numit ca şef de cabinet pe Duca Ilie, care va prelua sesizările cetăţenilor.

“Doresc ca acest birou să reprezinte poarta sucevenilor către Europa. Sucevenii, dar nu numai, vor putea veni în audienţă la sediul cabinetului în orice zi a săptămânii, iar vinerea, la fiecare 2 săptămâni, îi voi putea primi personal pentru orice fel de discuţii, idei, iniţiative, probleme. Mă identific foarte bine cu noua mea poziţie mai ales în prisma creşterii puterii Parlamentului European, odată cu intrarea în vigoare a tratatului de la Lisabona. Conform acestuia, Parlamentul European îşi va extinde puterea de co-decizie legislativă la 95% din politicile UE.

În calitate de membru titular în Comisia pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European am ca scop prioritar în acest mandat simplificarea procedurilor de alocare a fondurilor europene. A doua Comisie în care activez este cea pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne. Priorităţile mele în cadrul acestei comisii sunt legate de gestionarea frontierei externe a UE. România are peste 2070 km de frontieră terestră şi odată cu intrarea în Schengen, în 2011, această frontieră va deveni frontiera de est a Uniunii Europene. Rolul României va creste atunci considerabil întrucât vom fi responsabili cu paza şi administrarea graniţei europene de est. A treia prioritate a mandatului meu este derularea de campanii de informare a cetăţenilor pe teme europene de interes”, a declarat europarlamentarul democrat-liberal.


Intră acum și în grupul de