PD-L Suceava a cerut ONG-urilor sa-si verifice persoanele acreditate ca observatori la alegeri (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepreşedintele PD-L Suceava, senatorul Orest Onofrei, a declarat, duminică, că prin mobilizarea celor 700 de observatori care fac parte din organizaţii non-guvernamentale şi care să se ocupe de supravegherea procesului electoral în judeţ, PSD Suceava pregăteşte fraudarea alegerilor. „Este o organizare pe faţă a modului în care dirijezi şi fraudezi alegerile. Această acţiune este precedată de o acţiune la nivel naţional a unor ONG-uri care nu sunt în zona politică, de supraveghere a fenomenului electoral şi care tocmai îl acuzau pe preşedintele Traian Băsescu de pregătiri pentru fraudă”, a spus Onofrei.

El a precizat că preşedinetele PSD Suceava, Gavril Mîrza, a spus ceea ce va face PSD la nivel naţional privind acreditarea din partea unor ONG-uri a unor persoane ca observatori care vor fi coordonaţi de vicepreşedinţi PSD. „Noi vom sesiza BEJ şi BEC, Autoritatea Electorală Permanentă şi pe observatorii OSCE pe care i-au cerut tot partidele din opoziţie. Asta este organizarea pe faţă a unui fapt care dacă nu-i furt este influenţarea pe faţă a alegerilor, un atentat direct la democraţia pe care îl acuză ei pe Traian Băsescu că ar încerca să o suprime. Este extrem de grav pentru că fenomenul este la nivel naţional”, a spus Onofrei, care a cerut organizaţiilor neguvernamentale să-şi verifice persoanele acreditate ca observatori la alegeri.

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, a declarat, vineri, că social-democraţii suceveni se pregătesc pentru a limita “furtul şi frauda” la alegerile prezidenţiale. El a arătat că pe lângă grupuri de sprijin formate din pensionari şi tineri care vor supraveghea fiecare secţie de votare, în fiecare colegiu electoral din judeţ va fi şi o echipă, de trei-patru oameni, care să intervină acolo unde se semnalează fraude. “Vor fi oameni cu acte în regulă de observatori. PSD va avea 700 de observatori, câte unul pe lângă fiecare secţie de votare, iar restul în grupuri de intervenţie”, a spus Mîrza, menţionând că observatorii fac parte din organizaţii neguvernamentale.


Intră acum și în grupul de