Eugen Nicolaescu: „Liviu Negoita nu va primi sub nici o forma un gir din partea PNL” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Liviu Negoiţă este o marionetă în mâna lui Traian Băsescu şi care nu va primi sub nici o formă un gir din partea PNL”, a declarat sâmbătă la Suceava, viceliderul grupului liberal din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolaescu, care a arătat că PNL va fi interesat de constituirea unui nou guvern abia după alegerile prezidenţiale, când va putea discuta cu un preşedinte „normal” şi „responsabil”. Potrivit deputatului PNL, până atunci liberalii se preocupă de iniţierea de proiecte legislative, discută cu oamenii, discută cu profesioniştii şi construiesc o alternativă.

Nicolaescu a subliniat că PNL s-a săturat să mai facă şi să intre în jocuri de proceduri parlamentare pentru „mofturile şi fiţele” lui Traian Băsescu. „Am luat decizia să nu mai participăm la această mascaradă de pretinsă învestire de Guvern. Nu ne interesează audierile de presupuşi miniştri, nu ne interesează vot pentru presupus Guvern pe care îl vrea Traian Băsescu. Nu ne interesează acest lucru decât după alegerile prezidenţiale din 6 decembrie când nu va mai fi preşedinte Traian Băsescu. De abia atunci vom putea să discutăm cu un preşedinte normal pentru România, cu un preşedinte care este responsabil şi nu cu un preşedinte iresponsabil cum este Traian Băsescu”, a spus deputatul PNL.

El a arătat că „ultima sfidare a bunului simţ a lui Traian Băsescu” a fost vineri când a desemnat un candidat de premier care nu are nici o legătură cu o guvernare eficientă. „Nu mai punem guverne care să fie conduse de slugile lui Traian Băsescu, oameni care habar nu au pe lume trăiesc şi care nu au decât un singur scop: să facă pe plac stăpânului”, a spus deputatul liberal.

Deputatul PNL consideră că Liviu Negoiţă poate fi un bun primar, este un om politic al PD-L care, din păcate, nu a reuşit să demonstreze că poate fi un bun manager politic. „Un prim-ministru trebuie să fie în primul rând un bun manager politic”, a spus Nicolaescu menţionând că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a dovedit că poate fi un manager politic, el fiind preşedintele Forumului Democratic German şi care a reuşit să atragă politic voturile tuturor românilor din Sibiu. „Liviu Negoiţă nu are calităţile de manager politic pe care le are Kalus Iohannis”, a subliniat Nicolaescu.

Întrebat dacă PNL va merge la consultări cu premierul desemnat, Nicolaescu a arătat că majoritatea parlamentară îl aşteaptă pe acesta, luni, la Parlament. „Dacă Liviu Negoiţă vrea să ne transmită ceva îl aşteptăm luni la Parlament. Nu PNL singur, ci toată coaliţia. Dacă vrea să ne transmită ceva. Dacă nu, să fie sănătos, să facă ce doreşte”, a spus Nicolaescu.
Deputatul liberal a mai arătat că Liviu Negoiţă a acceptat integral programul de guvernare al lui Lucian Croitoru şi că a dovedit că nu e capabil să facă un program de guvernare. „Nici măcar nu e în stare să ne spună că acel program de guvernare era bun, dar că el vrea să facă unul şi mai bun. Pur şi simplu i s-a pus un dosar în braţe pe care trebuie să-l prezinte”, a spus deputatul PNL.

El a apreciat că Negoiţă va propune candidaţi de miniştri aceeaşi „minunaţi” de reprezentanţi ai PD-L, aceeaşi „talibani PD-L” ca Vasile Blaga, Radu Berceanu sau Elena Udrea.

Premierul desemnat, Liviu Negoiţă, a lansat vineri seara o nouă invitaţie către PSD şi PNL la negocieri privind formarea Guvernului, precizând că nu renunţă la intenţia de a depune, luni, în Parlament lista noului Cabinet.

El a precizat că întâlnirea cu UDMR, care şi-a motivat absenţa de la negocierile de vineri, va fi organizată sâmbătă sau duminică.

La negocierile convocate, vineri, de către premierul desemnat, Liviu Negoiţă, pentru formarea unui guvern de uniune naţională s-au prezentat doar diderii PDL, precum şi reprezentanţi ai grupului minorităţilor şi ai parlamentarilor independenţi.

La discuţiile de la Guvern au participat Emil Boc, Adriean Videanu şi Vasile Blaga (PDL), Varujan Pambuccian şi Aurel Vainer (minorităţi), Gabriel Oprea şi Eugen Nicolicea (independenţi).

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, vineri, că l-a desemnat pe primarul Sectorului 3 al Capitalei, Liviu Negoiţă (PDL), pentru formarea Guvernului.

Liviu Negoiţă a declarat, la Cotroceni, că doreşte formarea unui guvern de coaliţie, iar negocierile vor începe vineri şi vor dura trei zile, astfel că lista noului cabinet va fi depusă luni la Parlament.


Intră acum și în grupul de