PD-L sustine ca Romania are nevoie urgenta de un Guvern (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Noi susţinem că România are nevoie foarte urgent de un Guvern”, a declarat duminică secretarul Senatului Orest Onofrei, senator PD-L de Suceava, apreciind că Guvernul Negoiţă ar putea fi votat în această săptămână, urmând ca apoi să fie învestit şi să poată depune Legea bugetului.

Potrivit parlamentarului sucevean, după ce premierul desemnat Liviu Negoiţă va transmite Parlamentului lista noului Guvern, Birourile Permanente vor stabili calendarul audierilor candidaţilor de miniştri în comisiile de specialitate şi apoi data votului asupra Guvernului propus. Onofrei a arătat însă că acest calendar al votului privind Cabinetul Negoiţă va fi stabilit cu votul majorităţii parlamentare în funcţie de interesele electorale. „Calendarul va fi stabilit în funcţie de interesele electorale ale PSD, PNL şi UDMR”, a spus secretarul Senatului.

El a subliniat că respingerea acestui Guvern va putea determina dizolvarea Parlamentului după alegerile prezidenţiale. Onofrei a spus că indiferent cine va fi ales preşedinte, acesta va putea dizolva Parlamentul pentru că în termen de 60 de zile nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului.

Premierul desemnat, Liviu Negoiţă a anunţat că lista Guvernului propus va fi transmisă Parlamentului luni la prânz. PSD şi PNL au anunţat că nu vor participa la consultări cu premierul desemnat şi l-au invitat pe acesta, luni, la Parlament, alături de reprezentanţii grupurilor din majoritatea parlamentară.

Premierul desemnat, Liviu Negoiţă, a anunţat, sâmbătă, că a convenit cu liderul UDMR, Marko Bela, pentru organizarea unei întâlniri în cursul zilei de duminică, pentru discuţii privind noul Guvern, urmând ca o eventuală altă întâlnire să aibă loc luni dimineaţa.


Intră acum și în grupul de