Orest Onofrei: „In Romania trebuie sa se aleaga intre modelul Iliescu si modelul Basescu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

După 20 de ani de democraţie, în România trebuie să se aleagă între modelul Iliescu şi modelul Băsescu, este concluzia la care a ajuns prim-vicepreşedintele PD-L Suceava, senatorul Orest Onofrei. „Bune sau rele, astea sunt modelele care sunt impuse la ora asta. Modelul Iliescu era pe linişte, Băsescu este acuzat că face scandal, că are prea multă viaţă în mandatul lui. Aceste modele au adus României două lucruri diferite. În timpul lui Iliescu, în acea linişte clamată de preşedintele Iliescu, în umbra liniştii lui şi a unui preşedinte sărac şi cinstit au fost cele mai mari tunuri economice şi tot atunci s-au întâmplat cele mai mari atentate la adresa democraţiei şi a libertăţilor personale ale fiecăruia dintre noi”, a afirmat senatorul PD-L, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, arătând că în timpul mandatului lui Traian Băsescu lumea vorbeşte liber, spune ce vrea şi „îl înjură pe toate posturile de televiziune”.

Onofrei consideră acum PSD încearcă să readucă „modelul Iliescu” cu sprijinul PNL. „PNL este folosit de PSD ca un fel de Opus Dei, de pumnul PSD în lupta cu Traian Băsescu. E şansa noastră, a României, ca pentru prima dată dreapta să guverneze realmente în această ţară pentru că deţine majoritatea în preferinţele electoratului. PNL a preferat şi în 2004 şi în 2008 să fie unealta PSD împotriva PD-L şi a lui Traian Băsescu”, a subliniat senatorul sucevean.

El a mai arătat că în ceea ce priveşte regulile democratice, în timpul lui Traian Băsescu, a fost pentru prima dată suspendat preşedintele şi că a fost prima demitere a unui guvern prin moţiune de cenzură. „PSD a guvernat minoritar, susţinut mai mult sau mai puţin transparent în Parlament, PNL a guvernat minoritar susţinut în Parlament. Dacă în mandatul lui Băsescu s-a întâmplat pentru prima dată ca un guvern şi un preşedinte să fie suspendat, tot pentru prima dată se va întâmpla ca un preşedinte să fie reales”, a mai spus Onofrei, arătând că, în general, România a fost guvernată de minorităţi.


Intră acum și în grupul de