Bejinariu ii aminteste lui Traian Basescu ca „presedintele este obligat sa tina cont de majoritatea din Parlament” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Traian Băsescu ar trebui să citească din Constituţie şi prevederile legate de Parlament nu numai cele privind atribuţiile preşedintelui, este recomandarea făcută luni de deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, şefului statului. Parlamentarul social-democrat s-a referit mai cu seamă la un anumit articolul din Constituţie pe care Traian Băsescu ar trebui să-l lectureze, şi anume articolul 61, care spune că „Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării”. Bejinariu a arătat că potrivit acestui articol, Parlamentul este cel care hotărăşte şi nu Traian Băsescu şi nici Guvernul. „Preşedintele este obligat să ţină cont de majoritatea din Parlament”, a spus deputatul PSD.

El a ţinut să sublinieze că desemnarea lui Liviu Negoiţă a fost făcută pentru ca acesta să prezinte o formulă guvernamentală cu „camarila” lui Traian Băsescu. „Negoiţă vine cu aceeaşi echipă. Atâta timp cât aceştia nu au fost votaţi de ce vine cu aceeaşi oameni? E camarila preşedintelui Traian Băsescu. Nu poate să conceapă un Guvern fără Blaga, Videanu, Berceanu şi poate şi Ritzi că e în campanie electorală”, a spus Bejinariu.

Parlamentarul sucevean a mai arătat că preşedintele Traian Băsescu, miza totul pe o singură carte, dar că aceasta nu a fost Constituţia ci poate o carte de joc. „Băsescu a pariat pe o singură carte în 2004, dar nu pe Constituţie, ci poate pe o carte de joc, pe dama de pică”, a conchis Eugen Bejinariu.


Intră acum și în grupul de