Mirza cere PD-L Suceava sa-si achite „datoriile” fata de participantii la mitingul electoral de la Iasi (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Social-democraţii suceveni susţin că PD-L Suceava ar fi promis sume de bani în schimbul participării unui număr însemnat de suceveni la mitingul electoral organizat la Iaşi, aceşti bani nemaifiind însă achitaţi.

Potrivit preşedintelui PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, la aceste mitinguri prin care se doreşte să fie arătată susţinerea de care se bucură Traian Băsescu, sunt aduşi oameni pe bază de tabel şi că aceştia sunt susţinuţi financiar. El a arătat că la mitingul PD-L organizat la Iaşi, fiecare pădurar din judeţul Suceava trebuia să aducă cinci persoane cărora urmau să le achite câte 150 de lei. „Oamenii nu au primit banii şi au început să reclame şi să se plângă”, a spus luni liderul PSD, care a cerut PD-L să-şi plătească datoriile.

Mîrza a mai declarat că nu credea că va mai auzi după decembrie 1989 ceea ce se petrece acum la mitingurile organizate de PD-L pentru Traian Băsescu, privind scandările şi exerciţiile de întâmpinare a „conducătorului iubit”.

La rândul său, deputatul PSD Eugen Bejinariu, a spus că PD-L face „turism electoral” şi că adună oameni din zece judeţe pe care îi duce la mitingurile lui Traian Băsescu. El a spus că este grav că la aceste mitinguri sunt aduşi minori. „Acei copii trebuie educaţi în spiritul legii şi al onoarei şi nu să ţipe lozinci”, a spus Bejinariu.

Pe de altă parte, prim-vicepreşedintele PD-L Suceava, senatorul Orest Onofrei, a declarat că PSD „o ţine în glumiţe” şi a spus, în glumă, că liderul PSD Suceava este dezinformat şi că PD-L a promis mult mai multe participanţilor şi că se aşteaptă ca Mîrza să spună că aceştia trebuiau să primească şi zile libere, concediu medical şi bonuri de masă, ca la cei care donează sânge.

„Cred că am rămas datori celor care au venit cu mijloace proprii la miting, la cei care au venit cu elicopterul, telegondola sau iahtul”, a spus Onofrei. El a arătat că nu poţi trata decât în glumă astfel de declaraţii ale liderilor PSD. „Nu e de mirare că PSD pierde alegerile dacă o tot ţine în glumiţe de genul acesta”, a mai spus prim vicepreşedintele PDL Suceava.

La mitingul PD-L pentru susţinerea lui Traian Băsescu au participat aproximativ 5.500 de suceveni, potrivit organizatorilor.


Intră acum și în grupul de