Deputatul PNL Dumitru Mihalescul: PSD a făcut ani de zile autostrăzi și căi ferate numai pe hârtie. Anul acesta, PNL a semnat contracte pentru 273 km de autostrăzi, drumuri expres sau variante ocolitoare și va demara până la sfârșitul anului încă 420 de km de drumuri rapide.


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, spune că populația nu ar trebui să dea uitării prea ușor modul în care a fost păcălită de guvernele PSD, care promiteau conectarea provinciilor istorice ale țării prin autostrăzi și căi ferate, fără să pună în practică niciun proiect major pentru România:

,,Unde sunt autostrăzile promise de Ponta, Dragnea, Grindeanu, Tudose sau Dăncilă? Le vede cineva? Acele promisiuni nici măcar pe hârtie nu sunt, pentru că, în atâția ani cât au condus România, cei din PSD nu au fost interesați nici măcar să facă niște proiecte, deși banii au fost asigurați tot timpul prin fondurile europene. Mai mult decât atât, PSD a blocat sau întârziat și proiectele deja demarate de guvernele anterioare, astfel încât la capitolul infrastructură am ajuns în urma vecinilor bulgari sau sârbi. Infrastructura de transporturi este esențială în dezvoltarea echilibrată a țării. Guvernele PSD nu au avut capacitatea să vadă că, finalizarea sub guvernarea Boc a autostrăzii București-Constanța a generat o viteză dublă de creștere economică pentru orașul de la malul Mării Negre! Cu siguranță că și Moldova dacă ar fi avut drumuri rapide către Capitală sau peste Carpați, nu ar mai fi fost astăzi una dintre cele mai slab dezvoltate regiuni din Uniunea Europeană.

Unul dintre cele mai bune lucruri care i s-au întâmplat României a fost alungarea Guvernului PSD la sfârșitul anului trecut. Se vede cu ochiul liber schimbarea majoră care s-a produs de când destinele țării sunt conduse de PNL. Majoritatea proiectelor începute cu mulți ani în urmă au fost deblocate și multe dintre acestea au șansa să fie finalizate chiar anul acesta.

Mai mult decât atât, Guvernul PNL nu a măzgălit harta țării cu nu știu ce promisiuni înșelătoare, ci a trecut direct la fapte. Astfel, în plină criză sanitară și cu un buget ciuruit de incompetența PSD, Guvernul PNL a semnat contracte de proiectare și execuție pentru 273 km de autostrăzi, drumuri expres sau variante ocolitoare, iar până la sfârșitul anului va mai semna contracte de lucrări pentru încă 420 de    km de drumuri rapide. Pentru prima dată în ultimele decenii, mare parte dintre aceste lucrări sunt orientate către Moldova. Sper din tot sufletul ca aceste proiecte să fie duse la capăt cât mai repede și România să iasă din acel top rușinos al țărilor cu cea mai slabă infrastructură de transporturi din Uniunea Europeană.” 


Intră acum și în grupul de