Persoane din Suceava duse pentru audieri la București într-un dosar de spălare de bani. Suma care face obiectul cercetării depășește nouă milioane de lei


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de marți, 28 iulie, polițiștii au pus în aplicare 13 mandate de aducere a persoanelor din județul Suceava, dar și din județele Dolj, Maramureș, Giurgiu, Ilfov și municipiul București.

Potrivit Poliției Capitalei, persoanele figurează într-un dosar privind fapte de evaziune fiscală în forma evidențierii de cheltuieli fictive în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor și spălare a banilor.

Din datele existente, rezultă presupunerea rezonabilă că prejudiciului este de aproximativ 3.300.000 lei, iar suma ce face obiectul infracțiunii de spălare a banilor este de circa 9.400.000 lei.

Sursa precizează că mandatele de aducere sunt puse în aplicare de către polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigarea Criminalității Economice Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.


Intră acum și în grupul de