Senatorul Orest Onofrei sustine ca fostii directori PSD au cotizat pentru a-si dobandi posturile


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PD-L, senatorul Orest Onofrei, consideră că PSD ar trebui să rezolve pe cale amiabilă situaţia foştilor directori care şi-au pierdut posturile după ieşirea de la guvernare a social-democraţilor, fără să se ajungă la instanţă. El a arătat că foşti directori susţinuţi de PSD s-au plâns sub protecţia anonimatului că au plătit pentru posturile ocupate temporar şi că cei care i-au păcălit le-au întors acum spatele îndemnându-i să se adreseze instanţei pentru a fi repuşi în funcţii şi a-şi recupera “investiţia”.

„Nu îmi vine să cred, dar aşa au sugerat oamenii sub protecţia anonimatului că posturile le-au obţinut greu, că au plătit pentru ele îndatorându-se şi că sunt împinşi de PSD să acţioneze în instanţă ca eventual să câştige, să mai rămână pe post şi să recupereze efortul pe care l-au făcut. Eu nu vreau să vin cu argumente, ci vreau să expun o situaţie care există şi pe care oamenii nu au curajul să o reclame la cei care i-au păcălit”, a declarat Onofrei.

El a mai arătat că foştii directori PSD s-au adresat instanţei degeaba, în condiţiile în care legea după care au fost numiţi a fost declarată neconstituţională de Curtea Constituţională.

„Oamenii au fost învăţaţi degeaba să se adreseze instanţei. Ei nu mai sunt funcţionari publici după modificarea legii. Potrivit noilor reglementări au contract de management şi reprezintă guvernul. Or PSD a reprezentat o jumătate de guvern şi acum nu-l mai reprezintă. Mai mult e surprinzător pentru unii care au studii juridice că se încăpăţânează să acţioneze în instanţă ştiind că nu au nici o şansă pentru că legea după care ei au fost numiţi a fost declarată neconstituţională de Curtea Constituţională. Aşa că ei vor câştiga eventual în instanţă ceva care nu mai există. Singura explicaţie este aceea că oamenii au nişte datorii de recuperat şi că cei care i-au păcălit le-au întors spatele”, a conchis Onofrei.


Intră acum și în grupul de