Peste 3.000 de participanti la mitingul de sustinere a candidaturii lui Crin Antonescu la Presedintie (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Peste trei mii de liberali suceveni au fost prezenţi, vineri, în centrul municipiului Suceava la mitingul de susţinere a candidaturii liderului PNL, Crin Antonescu, acesta asigurându-i că este singura opţiune corectă şi cinstită pentru funcţia de preşedinte al României şi că lansează Revoluţia bunului-simţ.

Antonescu a fost însoţit pe scenă de conducerea organizaţiei PNL Suceava, dar şi de lideri naţionali ai formaţiunii, vicepreşedinţii Norica Nicolai, Varujan Vosganian, Relu Fenechiu, directorul de campanie Romeo Stavarache, dar şi deputatul Cristian Adomniţei, fost ministru al Educaţiei.

Majoritatea vorbitorilor s-au referit la mash-ul amplasate în zona centrală a Sucevei cu Traian Băsescu, Antonescu avertizându-ul pe preşedinte că „de ce îi e frică nu va scăpa”.

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian, a spus şi el că acest mash în favoarea referendumului al lui Traian Băsescu de pe Casa Culturii nu are ce căuta pe o instituţie de cultură. “Ar fi fost interesant pentru noi să ştim cât costă panourile astea. Poate că ar trebui ca prin lege fiecare astfel de panou să aibă dedesubt preţul”, a spus Vosganian, arătând că un astfel de mash costă cât salariul pe un an al unui tânăr profesor. “Domnule Băsescu, dă-te jos de pe cultura română! N-ai ce să cauţi şi să acoperi frontispiciul Casei de Cultură. Aşadar, jos de acolo Traian Băsescu, jos de acolo Mircea Geoană, şi eventual jos împreună, că tot vă place împreună!”, a spus Vosganian.

El mai consideră că în Suceava, PD-L i-a dat lovitura de graţie lui Traian Băsescu prin afişajul excesiv, astfel încât oamenii care nu s-au săturat încă de Traian Băsescu, aceştia se vor sătura acum. “PD-iştii din Suceava, conduşi de trădătorii liberali, i-au dat lovitura de graţie lui Traian Băsescu. Dacă mai era vreo şansă, dacă se întrezărea vreo iluzie ca Traian Băsescu să câştige alegerile, Gheorghe Flutur şi PD-iştii au spulberat-o. Atâtea poze i-au pus lui Băsescu, încât chiar dacă nu se săturaseră până acuma, de aici înainte sucevenii se vor sătura definitiv să-i mai vadă faţa lui Băsescu”, a mai spus Vosganian. El i-a mai cerut lui Traian Băsescu să încalece şi să se ducă şi arătând că nu îi mai spune “Jos Băsescu!” pentru că “jos e pământul şi este blestem”.

În mesajul său, preşedintele PNL Crin Antonescu le-a cerut sucevenilor să nu voteze sondaje, ci oameni, subliniind că atât Traian Băsescu cât şi Mircea Geoană încearcă să arate că românii au de ales doar între ei doi şi să uite că există oameni corecţi, neşantajabili cum este el. Liderul liberal a mai arătat că Traian Băsescu şi Mircea Geoană sunt vinovaţi în egală măsură pentru Legea salarizării care lasă fără bani înaintea Sărbătorilor de iarnă jumătate din populaţia activă a ţării. “Este un lucru fără precedent din 1990 încoace care nu s-a mai întâmplat din vremea lui Ceauşescu”, a spus Crin Antonescu, arătând că PNL a depus moţiune de cenzură faţă de adoptarea Legii salarizării asumate de Emil Boc sub garanţia şi cu susţinerea domnilor Băsescu şi Geoană. „Practic li se bagă mâna în buzunar de către Băsescu, Geoană şi Boc”, a spus Crin Antonescu.

El a subliniat că în momentul în care Mircea Geoană cutreieră ţara “promiţând marea cu sarea” şi că plânge pe umerii persoanelor sărace el şi cu votul partidului său, dar şi Traian Băsescu cu votul partidului său au impus această lege.

Crin Antonescu a mai spus că Traian Băsescu şi Mircea Geoană nu doresc confruntări directe pentru că le este frică şi pentru că au multe de ascuns.
El le-a mai spus sucevenilor că dacă va fi ales preşedinte va scoate la iveală tot ceea ce s-a petrecut în ultimii 20 de ani şi că românii vor afla ce s-a întâmplat cu împrumutul de 30 de miliarde de euro, arătând că s-a ajuns ca acum datoria publică să fie de peste 70 de miliarde de euro.

La rândul său, directorului campaniei electorale PNL, primarul de Bacău Romeo Stavarache, a reamintit că în urmă cu cinci ani, în aceeaşi piaţă, s-a aflat Traian Băsescu, la vremea respectivă fiind însoţit doar de liberali ceea ce dovedeşte că el a fost făcut preşedinte de liberali. El a spus că atunci PNL a reuşit să scape ţara de „ciuma roşie”, de urmaşii lui Ion Iliescu, dar că Traian Băsescu a dezamăgit şi că acesta, în 2008 a făcut „o frăţie roşie-portocalie”. „Suceava a dat semnalul dezrobirii de partidul roşu, acum tot Suceava va da semnalul dezrobirii de ciuma portocalie”, a spus Stavarache.

În cadrul aceluiaşi miting a vorbit şi preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, care şi-a exprimat convingerea că viitorul preşedinte al României va fi Crin Antonescu. El a arătat că singurul argument al PD-L pentru ca Traian Băsescu să fie votat în Suceava este că are soacra în acest judeţ şi a adăugat că acesta nu a făcut nimic timp de cinci ani pentru Suceava, dar nu a făcut nimic nici pentru judeţul în care s-a născut, Constanţa. Băişanu a spus participanţilor, că pentru dezvoltarea României este nevoie de un preşedinte care să fie preocupat de problemele românilor, acesta fiind doar Crin Antonescu.

La miting a luat cuvântul şi deputatul Cristian Adomniţei, fost ministru al Educaţiei, care a spus că PD-L nu a reuşit să facă nimic în judeţul Suceava de când a preluat puterea, în urmă cu un an şi jumătate şi că nu au reuşit să finalizeze nici măcar ceea ce au început liberalii. El a arătat că singurul lucru notabil este „oul lui Flutur” care este un kitch amplasat în centrul Sucevei şi care ar trebui să dispară de acolo.
Adomniţei a spus că Gheorghe Flutur şi Ion Lungu nu ar trebui să aibă curajul să vorbească până când nu arată că sunt preocupaţi de problemele sucevenilor.

El a arătat că aceştia nu au făcut nimic pentru construcţia sălii de sport al celui mai vechi liceu din judeţ, “Ştefan cel Mare”, că nu au pus o cărămidă la cel de-al doilea campus al Universităţii şi că au abandonat proiectul construcţiei unui noi spital de urgenţă.

În finalul mitingului, Crin Antonescu a reiterat că este candidatul ce iubeşte românii şi le poate oferi o viaţă demnă şi în acelaşi timp a anunţat că Revoluţia bunului-simţ pe care o lansează va continua pe perioada întregului mandat.
Antonescu a mai spus că după un mandat de preşedinte se va retrage din viaţa politică.


Intră acum și în grupul de