Candidatii la presedintia Romaniei se evita ca miresele in dosul bisericii


Intră acum și în grupul de

Sorin Oprescu a susținut la întâlnirea de sâmbătă cu electoratul sucevean adunat în număr important în sala mică a Casei Culturii din municipiul reşedinţă de judeţ că, într-o dezbatere directă cu actualul președinte Traian Băsescu l-ar întreba de ce în ultimii cinci ani nu s-au întâmplat lucruri bune pentru poporul român. Oprescu a spus într-o conferinţa de presă, dezvoltând subiectul că într-o dezbatere, lui Traian Băsescu i-ar adresa doar o singură întrebare: ”De ce au trecut cinci ani şi nu s-au întâmplat lucruri bune pentru poporul român?”.

El a mai spus că în ceea ce priveşte dezbaterile de până acum, candidaţii la alegerile prezidenţiale s-au comportat exact ca miresele care în ziua nunţii nu vor să se întâlnească în ușa Bisericii pentru că există o superstiție care susține că acest lucru ar purta ghinion. „Aşteptăm în momentul de față ca miresele la coadă să nu ne întâlnim unii cu alţii”, a mai spus Sorin Oprescu.

El a menționat că unii dintre candidaţi dau impresia că stau în faţa oglinzii exact ca iepuraşul, îşi ascut armele, și fac declarații războinice iar când îl întreabă leul ce mai face el răspunde: “Mă uit şi eu în oglindă şi vorbesc prostii”. Sorin Oprescu a ținut să precizeze că până acum, în ceea ce priveşte dezbaterile electorale directe, tot ce i s-a comunicat până acum nu a mai fost valabil.

„Când vroia unul şi nu vroia celălalt, când vroiau amândoi şi aşa mai departe. Nici să te duci la confruntări când eşti chemat de domnul diriginte ca să vadă dacă ai batistuţă, dacă nu ai scuipat pe jos şi ai unghiuţele tăiate”, a mai declarat la Suceava candidatul independent. El a arătat că au existat intenţii de programare a unor dezbateri care au fost apoi anulate. „Îşi găseşte fiecare de făcut ceva în bucătărie când e invitat în sufragerie la întâlnirile astea. Aţi observat şi dumneavoastră că sunt uşor timide invitaţiile astea. Mai vino tu, mai caută-mă, mâine, când s-o putea, că acum sunt plecat într-o zonă şi mâine în alta și tot așa mai departe”, a mai spus Oprescu.

Oprescu a apreciat în final că a simţit că se vrea cu tărie impunerea a doi candidaţi care să fie „tari şi mari” şi exonerează de răspundere orice televiziune pentru ceea ce se petrece în momentul de față în cazul dezbaterilor publice televizate.


Intră acum și în grupul de