1000 de pensionari suceveni sustin candidatura lui Traian Basescu pentru Cotroceni


Intră acum și în grupul de

Peste 1000 de persoane, cu preponderenţă pensionari, au umplut până la refuz sala mare a Casei Culturii din municipiul Suceava, când duminică seara au dorit să îşi arate susţinerea faţă de actualul şef al statului, Traian Băsescu, pentru alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie şi respectiv din 6 decembrie. Având pancarte inscripţionate cu mesajul “Noi votăm Băsescu”, “Băsescu pentru pensionari”, “Băsescu-350 de lei pensia minimă garantată” şi purtând fiecare dintre ei fulare portocalii pensionarii s-au manifestat pro-Băsescu, au aplaudat la mesajele transmise de liderii democrat-liberali prezenţi la manifestare şi au cântat imnul PD-L “Verde-nrourat”.

Nu fără un aport special au fost însă şi artiştii prezenţi pe scena Casei Culturii care au fost apreciaţi corespunzător de public şi care au oferit acestuia un spectacol pe cinste. Printre cei care au urcat pe scenă se numără Ansamblul artistic “Ciprian Porumbescu”, soliştii de muzică populară Gheorghiţă Robu şi Brânduşa Covalciuc. Surpriza serii a constituit-o fără nici un fel de tăgadă prezenţa îndrăgitei interprete de muzică populară Irina Loghin. La acţiunea organizată de PD-L Suceava au fost prezenţi ministrul desemnat al muncii, Mihai Şeitan, deputaţii PD-L de Suceava, Ioan Bălan şi Sanda Maria Ardeleanu, coordonatorul campaniei PD-L la nivel de judeţ, Ion Lungu şi os erie întreagă de reprezentanţi de marcă ai organizaţiei judeţene Suceava a PDL.

Ioan Bălan sancţionează dur neimplicarea PSD şi PNL în viaţa oamenilor din Sceava
Deputatul de Suceava, Ioan Bălan a ţinut să aprecieze faptul că Suceava este alături de TRaian Băsescu şi nu a pregetat să îşi exprime bucuria faţă de numărul mare de pensionari care-l susţin pe actualul preşedinte al statului, pentru un al doilea mandat. Ioan Bălan le-a spus oamenilor că Traian Băsescu a avut grijă de judeţul Suceava reamintindu-le de implicarea activă a şefului statului la inundaţiile din vara anului trecut.

“Sunt unul dintre cei care anul trecut alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, au condus acea campanie de distribuire a ajutoarelor pe care filialele PDL din ţară le-au trimis sinistraţilor suceveni. Vreau să vă spun că Traian Băsescu a fost aici în acea perioadă de grea încercare pentru judeţul Suceava şi nu a venit singur ci însoţit de convoaie de ajutoare. L-am însoţit şi l-am văzut discutând cu oamenii, aplecându-se la necazurile lor. L-am văzut pe Traian Băsescu ascultând şi încercând împreună cu noi, cu preşedintele Gheorghe Flutur, cu oamenii din jurul său să ajute judeţul pentru a ieşi din acea grea încercare”, a ţinut să le reamintească oamenilor deputatul Ioan Bălan.

Parlamentarul sucevean a mai amintit şi de faptul că fostul guvern liberal şi-a bătut joc în perioada respectivă de judeţul Suceava alocând-i o sumă infimă faţă de necesar pentru înlăturarea efectele inundaţiilor. El nu a uitat nici de eforturile făcute de Gheorghe Flutur la Comisia Europeană pentru alocarea de bani din Fondul European de Solidaritate pentru refacerea infrastructurii afectate din judeţul Suceava.

„Acum unii vin şi spun despre cei care au făcut ceva pentru judeţ că nu au făcut nimic. Dar oare, ei ce au făcut în 20 de ani că noi tot aici am fost cu toţii? Nu ne mai pot păcăli !! Vin şi ne explică că doar ei nu au făcut politică, că doar ei nu au strâns averi şi că ei sunt cei care sunt buni pentru a fi preşedinte. Dar Traian Băsescu de ce nu-i bun? Nu-i bun pentru că-l iubeşte lumea, pentru că-l sprijină oamenii? Am fost la dumneavoastră acasă şi mi-aţi spus „noi votăm Traian Băsescu”. Ne-au spus asta şi cei care sunt cu PSD şi cei care sunt cu PNL, ne-au spus-o cu toţii. „Eu sunt PSD-ist dar pe mine Geoană nu mă reprezintă. Eu votez Traian Băsescu”. Asta mi-au spus oamenii”, a declarat la final în aplauzele generale deputatul Ioan Bălan.

PILONUL ZERO – surpriza cu care PDL i-a cucerit pe pensionarii suceveni
La rândul său, invitat de organizatori, ministrul desemnat al muncii, Mihai Şeitan a ţinut să infirme zvonurile apărute pe piaţă cum că nu vor mai fi bani pentru plata pensiilor şi a salariilor asigurându-i pe pensionari că îşi vor primi pensiile la timp. El a ţinut să le spună celor prezenţi despre eforturile preşedintelui Traian Băsescu de reformare a statului amintind oamenilor de legea educaţiei şi de legea unică a salarizării care va elimina discrepanţele existente pe piaţă „în care unii au salarii de 200 de milioane de lei vechi iar alţii de trei milioane”.

Mihai Şeitan a pomenit şi de legea unitară a pensiilor care a fost blocată momentan de coaliţia PSDPNL, lege extrem de necesară care va elimina, din punctul său de vedere inechităţile existente în actualul sistem. „Ce vrea de fapt legea asta? Păi în primul rând să nu mai fie privilegii. Sunt peste 300.000 de oameni acum care au alte legi. Noi toţi am plătit contribuţiile, ei nu. Dumneavoastră vi se calculează pensia pe toată durata de viaţă, lor nu. Li se calculează pensia pe ultimul salariu. Dumneavoastră ieşiţi la pensie şi aveţi o pensie medie de 7 milioane de lei vechi. Sunt oameni care câştigă 350 de milioane de lei pensie medie. E posibil aşa ceva? Ce au făcut oamenii aceştia să obţină o astfel de pensie? Legile acestea speciale nu trebuie să mai existe. Legea unitară va face ca toţi care au pensiile mari să le recalculeze ca şi când au plătit contribuţii ca şi noi. O să aibă în loc de 350 de milioane de lei pensie, 1000 sau 500 de lei în funcţie de cât ar fi contribuit la sistemul de pensii. Li se vor reduce pensiile şi cu 70 %. Restul de bani îl vom orienta către pensia socială minimă şi către o creştere a acesteia”, le-a explicat Mihai Şeitan pensionarilor din Casa Culturii.

El a mai anunţat că intenţia democrat-liberalilor este ca în viitorul foarte apropiat să introducă aşa numitul „pilon zero” la pensii. „Sunt foarte mulţi oameni care nu au avut o pensie, femei care au stat acasă, cărora le-au murit soţii şi nu le-a rămas o pensie după soţ, oameni care lucrează în agricultură şi nu au avut o pensie sau au avut una foarte mică. Oamenii aceştia nu au dreptul să trăiască decent în România. Atunci să primească şi ei o indemnizaţie de la stat cât trăiesc. Lucrul acesta se va face şi se va chema aşa numitul pilon zero”, a încheiat discursul Mihai Şeitan.

Ion Lungu: „Lui Traian Băsescu îi pasă de pensionari!”
„Ne aflăm aici pentru că nouă ne pasă, pentru că lui Traian Băsescu îi pasă de pensionari. Este primul preşedinte de după Revoluţie care a pus problema recalculării pensiilor, a echităţii sistemului de pensii”. În felul acesta a rupt tăcerea şeful campaniei electorale a PDL, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. El lea spus pensioanrilor că Traian Băsescu s-a aflat mereu lângă suceveni „atât la bine cât şi la greu” precizând că Mircea Geoană (candidatul celor de la PSD) şi Crin Antonescu (candidatul PNL) „care vor să-i ia scaunul” nu au nimic în comun cu judeţul Suceava. Mai mult chiar edilul-şef al Sucevei i-a acuzat de iresponsabilitate pe lideri naţionaliai PSD şi PNL pentru faptul că „au trântit” guvernul şi au lăsat ţara baltă şi a respins categoric acuzaţiile adversarilor lui Traian Băsescu cum că în mandatul său a fost numai scandal în România.

„Eu i-aş spune gâlceavă. Gâlceava din perioada domnului Băsescu ne-a costat mult mai puţin decât liniştea de pe timpul domnului Ion Iliescu sau slăbiciunea din perioada domnului Constantinescu. S-a promovat legea salarizării unice şi legea unitară a pensiilor. Nu e corect ca unele persoane să aibă salariu de cinci milioane de lei iar altele care lucrează în anumite structuri de stat să aibă 300 de milioane de lei vechi. Nu e corect ca un om să aibă pensia minimă de 350 de lei . Am fost acasă la ţară la hram la mama cum se spune şi era bucuroasă că i s-a dublat pensia. Mama este pensionară CAP şi are acum 350 de lei pensie. Nu este suficient dar e un pas înainte”, a mai spus Ion Lungu.

În discursul său primarul Sucevei a ţinut să aducă o serie de lămuriri şi cu privire la importanţa referendumului pentru Parlament unicameral şi pentru reducerea numărului de parlamentari de la 471 la 300 arătând că aceste măsuri vor conduce la o diminuare a cheltuielilor bugetare şi la eficientizarea activităţii parlamentarilor.


Intră acum și în grupul de