PD-L-istii au constatat o stare de multumire in judet la adresa presedintelui Traian Basescu


Intră acum și în grupul de

Un adevărat tur de forţă! Astfel poate fi descris periplul electoral al caravanei PD-L, care la finele săptămânii trecute a poposit în mai multe localităţi sucevene, printre acestea numărându-se Mitocu Dragomirnei, Pătrăuţi, Adâncata, Salcea şi Ipoteşti. În urma întâlnirii cu oamenii, membrii şi liderii PD-L Suceava au constatat mulţumiţi că susţinerea pentru Traian Băsescu se află la cote înalte.

O acţiune aparte desfăşurată de echipa PD-L a avut loc în municipiul Fălticeni, acolo unde 140 de tineri PD-L-işti însoţiti de coordonatorul campaniei la nivel de judeţ, Ion Lungu, de deputatul Ioan Bălan, de vicepreşedintele Constantin Lungu, dar şi de primarul localităţii Vasile Tofan, vicepreşedintele Romică Andreica, consilieri locali şi judeţeni, „au arat” fiecare cartier pentru ca mesajul preşedintelui Băsescu să ajungă la toţi fălticenenii.

„Caravana portocalie” a ajuns la finele saptămânii şi la Mălini, unde primarul comunei, Petrică Nistor, a pus umărul la campania lui Traian Băsescu şi a promis că aici şeful statului va aduna 70-75% din voturi. „ De data aceasta comuna Mălini va scoate un scor cuprins între 70-75% pentru Traian Băsescu. Chiar dacă aici PSD a avut o susţinere importantă acum oamenii nu se regăsesc în candidatul PSD şi nu se simt reprezentaţi de Mircea Geoană. Ca atare vor vota masiv Traian Băsescu”, a declarat Nistor. Satul Găineşti din comuna Slatina, condusă de primarul PD-L, Ilie Gherman, s-a aflat de asemenea pe lista „caravanei portocalii”. Circa 300 de gospodari au participat la întrunirea electorală organizată la Căminul cultural.

Zona Siret a fost bătută la pas de o altă echipă democrat-liberală care l-a avut în frunte pe prim vicepreşedintele PD-L Suceava, senatorul Orest Onofrei. El a declarat că oamenii au înţeles necesitatea parlamentului unicameral şi a diminuării numărului de parlamentari de la 471 la 300 şi că vor vota pentru Traian Băsescu. „Am văzut că ideea lansată de Traian Băsescu cu referendumul are o foarte mare adeziune şi că oamenii au înţeles de ce trebuie să avem mai puţini parlamentari şi o singură Cameră pentru că în afară de creşterea eficienţei există şansa ca legile să fie mai bune şi mai rapid făcute. Acum legile în două Camere seamănă cu o gospodină care face mămăligă şi după ce se răceşte o mai mestecă odată”, a spus Onofrei.

Secretarul general al organizaţiei judeţene a PD-L, deputatul Ioan Bălan, a declarat că pe zi ce trece creşte numărul sucevenilor care-l susţin pe Traian Băsescu fiind convins că acest lucru se va vedea urne. „În urma întâlnirilor pe care le-am avut pe parcursul întregii săptămâni cu cetăţenii în comunele şi oraşele apropiate municipiului Suceava am constatat o stare de mulţumire la adresa preşedintelui Traian Băsescu. De asemenea, am văzut că oamenii au înţeles faptul că anumite trusturi de presă vor să arate că Traian Băsescu este departe de cetăţenii săi.

Adevărul este acela că Traian Băsescu este aproape de suceveni şi lucrul acesta se va vedea pe 22 noiembrie şi pe 6 decembrie. Totodată am rămas surprins că puţină lume ştie că Mircea Geoană candidează”, a spus Bălan, arătând că totodată, sucevenii susţin referendumul propus de şeful statului Traian Băsescu pentru parlament unicameral şi diminuarea numărului de parlamentari.


Intră acum și în grupul de