Afacerile detinute de Omar Hayssam in judet, motiv de disputa intre PSD si PD-L Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liderul Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Gavril Mîrza, a anunţat marţi, că în cadrul conferinţei de presă de miercuri va face publice documentele care arestă faptul că firme ale lui Omar Hayssam din judeţul Suceava au contribuit cu miliarde de lei vechi la campania electorală a lui Traian Băsescu din 2004, prin intermediul unor fundaţii. Potrivit senatorului sucevean, este vorba despre de aproximativ 7,3 miliarde de lei vechi.

„Omar Hayssam şi Traian Băsescu au avut legături şi cu judeţul Suceava prin faptul că de la firmele lui Hayssam s-au virat miliarde de lei vechi la fundaţii care au organizat campania electorală pentru alegerile prezidenţiale”, a spus preşedintele PSD Suceava, care consideră că Traian Băsescu va trebui să dea explicaţii foarte serioase poporului român, atât în legătură cu Omar Hayssam şi intervenţiile la procurori şi dirijarea anchetei, dar şi despre ce s-a întâmplat cu acea mare sumă de bani din răscumpărarea ziariştilor, patru milioane de dolari, despre care nu se ştie nimic.

Pe de altă parte, prim-vicepreşedintele PD-L Suceava, senatorul Orest Onofrei, a spus că aşteaptă ca aceste afirmaţii să fie susţinute şi de probe. „Vrem să vedem documentele pentru că şi noi putem să aducem documente vizavi de avantajele de care a beneficiat Omar Hayssam în judeţul Suceava, cum le-a obţinut, cine l-a ajutat să le obţină şi cine a mai avut acţiuni împreună cu el”, a declarat Onofrei. El a reamintit că era prefect în perioada în care s-au efectuat verificări ample la firmele deţinute de Hayssam în judeţ şi că a prezentat la vremea respectivă rezultatele controalelor făcute de instituţiile statului. „Vom reaminti cine, în ce condiţii l-a ajutat şi cine a mai avut împreună cu Hayssam acţiuni la afacerile acestuia din judeţ”, a arătat Onofrei.

Omar Hayssam a controlat în judeţul Suceava firmele de prelucrare a lemnului Best Wood SRL şi Best Forest SRL din Moldoviţa şi cea de îmbuteliere a apelor minerale, Bucovina Mineral Water.

Grupul de Investigaţii Politice (GIP) a acuzat în martie 2008 agenţia GMP Advertising, cea care a realizat, între altele, campania electorală a preşedintelui Băsescu din 2004, că nu a trecut în contabilitatea proprie mai mult de două miliarde de lei vechi, bani rezultaţi în urma unui contract cu Bucovina Enterprises, una din firmele controlate în trecut de omul de afaceri Omar Hayssam, condamnat definitiv în lipsă pentru terorism.

Potrivit unui comunicat al GIP, din cele 7,3 miliarde de lei vechi pe care Bucovina Enterprises SRL i-a plătit către GMP pentru “servicii de publicitate”, agenţia ar fi înregistrat în contabilitate doar cinci miliarde şi se precizează că suma de 7,3 miliarde apare în contabilitatea fostei firme a lui Hayssam ca fiind plătită în perioada 2002-2004 către GMP, dovadă în acest sens fiind un raport de control al Direcţiei Financiare Suceava.


Intră acum și în grupul de