Orest Onofrei: „Guvernul Negoita s-ar putea sa treaca dupa primul tur al alegerilor prezidentiale” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Nu e întâmplător că Mircea Geoană şi-a intrat în atribuţii minime, pentru că risca sancţiune”, a afirmat marţi secretarul Senatului Orest Onofrei, senator PD-L de Suceava, care a arătat că, probabil, săptămâna viitoare se vor stabili audierile în comisii urmând ca apoi să fie şi votul privind Guvernul Negoiţă, în condiţiile în care preşedintele Senatului, Mircea Geoană, şi-a făcut timp să convoace Birourile permanente ale Camerelor pentru stabilirea calendarului privind procedurile de învestire a noului guvern.

Onofrei a apreciat că procedurile de învestire a noului guvern vor începe după primul tur al alegerilor prezidenţiale când va fi „o reaşezare” a majorităţii din Parlament. „Acea majoritate de 65 la sută s-a subţiat şi vom asista la o altă majoritate, iar Guvernul Negoiţă s-ar putea să treacă”, a spus senatorul PD-L. El a mai arătat că UDMR a anunţat că după primul tur al alegerilor prezidenţiale poate lua în discuţie o participare la o majoritate.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, luni, că a discutat cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană, pentru convocarea Birourilor permanente reunite, miercuri, pentru declanşarea procedurilor de învestire a noului guvern.

Premierul desemnat, Liviu Negoiţă, a anunţat, săptămâna trecută, că a transmis Parlamentului o listă de Guvern cu 14 ministere, conduse de către o parte dintre actualii miniştrii interimari ai PD-L, dar şi de Gabriel Oprea (grupul independenţilor), Valeriu Tabără, pentru Agricultură, şi Cristian Irimie, la Sănătate.

Lista Guvernului propus de Liviu Negoiţă îi include pe Vasile Blaga (Dezvoltare şi Turism), Daniel Funeriu (Educaţie, Cercetare, Tineret şi Sport), Gabriel Oprea (Administraţie şi Interne), Gheorghe Pogea (Finanţe), Mihai Şeitan (Muncă), Radu Berceanu (Transporturi şi Comunicaţii), Valeriu Tabără (Agricultură), Adriean Videanu (Economie şi Comerţ), Anton Cristian Irimie (Sănătate), Mihai Stănişoară (Apărare), Cătălin Predoiu (Justiţie), Bogdan Aurescu (Externe), Sulfina Barbu (Mediu) şi Theodor Paleologu (Cultură).


Intră acum și în grupul de