Pietonii, „piedici” in calea autoturismelor


Intră acum și în grupul de

Trei pietoni au fost accidentaţi de autoturisme în după-amiaza zilei de luni. Potrivit IPJ Suceava, la orele 19.25, pe DJ 209 D în afara comunei Bălcăuţi, C. Cornelia, de 25 ani, localnică, posesoare al permisului de conducere pentru categoria „B” din anul 2007, l-a accidentat pe pietonul D. Ilie, de 46 ani, localnic, care se deplasa din sens opus pe partea stângă a drumului.

Bărbatul necesită mai bine de o săptămână de îngrijiri medicale. Conducătoarea auto purta centură de siguranţă a fost testată cu aparatul etilotest (rezultat negativ) şi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt accident a avut loc la orele 18.15, pe DJ 208 A în afara oraşului Dolhasca, unde C. Ioan, de 45 ani, localnic, posesor al permisului de conducere pentru categoria „B” din anul 2004, nu a observat un atelaj hipo staţionat şi nesemnalizat corespunzător şi l-a accidentat pe pietonul G. Filip de 79 ani, localnic, care se afla lângă atelajul hipo şi discuta cu proprietarul acestuia.

Potrivit poliţiştilor, G.Filip a refuzat consultul de specialitate sau internarea, fiind întocmit proces verbal în acest sens. Conducătorul auto purta centură de siguranţă a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ şi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Şi pe DN 17 în interiorul comunei Ilişeşti, un pieton a fost accidentat. Potrivit IPJ Suceava, la orele 19.20, D. Ilie de 24 ani, din oraşul Frasin, posesor al permisului de conducere pentru categoriile „B,CE” din anul 2004, l-a accidentat pe F. Vasile, de 69 ani, localnic, care a traversat prin loc nemarcat şi fără să se asigure. Bărbatul are nevoie de o săptămână de îngrijiri medicale.

Şoferul purta centură de siguranţă, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ şi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, iar pietonului i s-au recoltat numai probe de sânge.


Intră acum și în grupul de