Mirza il trage la raspundere pe Traian Basescu pentru neadoptarea legii bugetului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liderul social-democraţilor suceveni, senatorul Gavril Mîrza, a declarat, marţi, că din cauza tergiversărilor privind adoptarea bugetului de stat pe 2010 nu se pot relua negocierile cu FMI, iar pentru plata pensiilor şi salariilor vor fi făcute împrumuturi cu costuri mult mai mari. El a arătat că preşedintele Traian Băsescu este responsabil pentru neadoptarea bugetului de stat întrucât nu promulgă legea de funcţionare a guvernului.

„Responsabil de neadoptarea bugetului este Traian Băsescu pentru că nu promulgă legea şi Emil Boc pentru că nu trimite bugetul”, a subliniat Mîrza, precizând că Parlamentul a adoptat proiectul de modificare a Legii de organizare a Guvernului, prin care Cabinetul demis este abilitat să înainteze Parlamentului bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale, dar şi legea responsabilităţii fiscale.

Premierul interimar Emil Boc a declarat, marţi, în timpul unei vizite în judeţul Galaţi, că legea bugetului de stat pe 2010 va fi trimisă în Parlament în momentul în care “va fi operabilă pentru Guvern”. Emil Boc a precizat că proiectul bugetului de stat pe 2010 va fi supus dezbaterii Parlamentului “atunci când cadrul legal o va permite”. “Legea bugetului va ajunge în Parlament atunci când cadrul legal ne va permite, adică atunci când legea va fi operabilă pentru Guvern”, a declarat Boc.


Intră acum și în grupul de