PSD Suceava explica „circuitul banilor portocalii in judetul Suceava pentru campania lui Traian Basescu” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pe baza unei note de constatare din 26 martie 2004, din care reiese că în perioada 2002-2004 societatea de ape minerale Bucovina Enterprises din Vatra Dornei, administrată la acea dată de Omar Hayssam, a efectuat plăţi de 7,344 miliarde de lei vechi firmei GMP Advertising al lui Felix Tătaru, PSD Suceava susţine că Omar Hayssam a finanţat campania electorală a lui Traian Băsescu.

Vicepreşedintele PSD Suceava, Ovidiu Donţu, a prezentat miercuri, într-o conferinţă de presă, această notă de constatare efectuată de DGFP Suceava prin Activitatea de Control Fiscal, şi a concluzionat că se poate vorbi de „circuitul banilor portocalii în judeţul Suceava pentru campania lui Traian Băsescu”, prin Operaţiunea Bucovina „Traian Băsescu primind vânt din pupa de la Hayssam”.

Potrivit lui Donţu, în nota de constatare se menţionează că suma a fost înregistrată drept cheltuieli de publicitate, dar că la control nu s-au putut identifica în ce au constat efectiv prestaţiile publicitare, motiv pentru care s-a solicitat ANAF verificarea acestor tranzacţii.

Întrebat care este legătura între sumele de bani achitate de Bucovina Enterprises firmei GMP Advertising şi campania lui Traian Băsescu, Donţu a arătat că în ultimii zece ani firma lui Felix Tătaru s-a ocupat de campaniile lui Traian Băsescu, acesta chiar mulţumindu-i public lui Felix Tătaru pentru sprijin. El a mai spus că, mai mult, la vremea respectivă, firma avea datorii la stat şi la furnizori şi a „considerat prioritară o astfel de plată”.

Donţu a mai ţinut să precizeze că a prezentat aceste documente pentru ca sucevenii să afle şi să decidă în cunoştinţă de cauză. Totodată, vicepreşedintele PSD Suceava, a subliniat că se poate constata că pentru Traian Băsescu, în funcţie de interesele sale, sunt moguli buni şi moguli răi, sau „Felix cel bun şi Felix cel rău”.

La rândul său, vicepreşedintele PSD Suceava, Ovidiu Milici, a declarat în aceeaşi conferinţă de presă, că PSD Suceava doreşte ca preşedintele Traian Băsescu să răspundă la întrebări legate de cazul Omar Hayssam. El a spus că, înainte de a vorbi de contracandidaţii săi, preşedintele trebuie să răspundă dacă a „intervenit brutal” în justiţie în cazul Hayssam, de ce, în calitate de şef al Celulei de criză a negociat cu teroriştii deşi în practica internaţională statele nu negociază cu teroriştii şi a întrebat unde sunt cei patru milioane de dolari „dispăruţi pe ruta Bucureşti-Bagdad”.


Intră acum și în grupul de