Humorenii au luat cunostinta de implicarea administratiei judetene in dezvoltarea orasului


Intră acum și în grupul de

Caravana PD-L, condusa de lideri democrat-liberalilor suceveni, însoţiţi de peste 100 de tineri democrat-liberali, a ajuns marţi în Gura Humorului. Vicepreşedintele PD-L Suceava, Daniel Cadariu, împreună cu deputaţii Dan Gabriel Gospodaru, Ioan Bălan, senatorul Sorin Fodoreanu, liderul organizaţiei municipale Suceava a PD-L, Ion Lungu şi preşedintele organizaţiei locale Gheorghe Niţă s-au întâlnit cu humorenii din toate cartierele şi după ce le-au transmis mesajul de campanie al preşedintelui Traian Băsescu, le-au prezentat modul în care administraţia judeţeană s-a implicat, în ultimul an, în dezvoltarea acestui oraş. „Am organizat aceste întâlniri pentru că reprezintă calea cea mai bună ca oamenii să ia cunoştinţă de anumite lucruri pe care o parte dintre neprietenii noştri din Gura Humorului le trec sub tăcere”, a spus Daniel Cadariu.

El a arătat că în ultimul an, Consiliul Judeţean Suceava s-a implicat în obţinerea sumelor necesare pentru achitarea dobânzilor pe care primăria din Gura Humorului le avea de plătit la creditul pentru proiectul „Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene”, precum şi pentru obţinerea fondurilor necesare punerii în funcţiune a sistemului de termoficare a oraşului. „Am explicat care a fost implicarea Consiliului Judeţean în alocare a 18 miliarde de lei vechi pentru achitarea dobânzilor care trebuiau plătite de oraşul Gura Humorului şi a altor 23 de miliarde de lei vechi pentru punerea în funcţiune a centralei termice pe cogenerare. Trebuie spus că până anul acesta, această centrală nu a fost folosită timp de două ierni, deşi era în stare de funcţionare”, a declarat vicepreşedintele PD-L Suceava.

Cadariu i-a informat pe locuitorii din Gura Humorului că printr-un proiect gestionat de CJ Suceava, acest oraş va beneficia de sume de bani atât pentru închiderea gropii de gunoi existente, cât şi pentru colectarea şi transportul deşeurilor la viitoarea groapă ecologică de la Moara. El a arătat că sumele care în momentul de faţă sunt folosite de primărie pentru gestionarea gropii de gunoi a oraşului vor putea fi folosite pentru alte investiţii locale. „De asemenea, am explicat care a fost implicarea preşedintelui CJ Suceava Gheorghe Flutur în finalizarea lucrărilor la DN 17, pe ruta Suceava – Gura Humorului. Iar această implicare s-a concretizat şi în turnarea ultimului covor asfaltic pe porţiunea de drum din interiorul oraşului, finalizarea lucrărilor la podul de peste râul Humor, modernizarea trecerii la nivel de cale ferată de la intrarea în oraş dinspre Suceava, precum şi asfaltarea tuturor străzilor care fac legătura cu DN 17”, a mai precizat Daniel Cadariu.

Vicepreşedintele PD-L Suceava a mai spus că una dintre cele mai importante investiţii care urmează să se realizeze în Gura Humorului este reabilitarea sistemului de apă şi canalizare. Cadariu a arătat că printr-un proiect cu finanţare europeană, Gura Humorului va primi peste 600 de miliarde de lei vechi, bani care vor fi folosiţi pentru construcţia unei noi staţii de epurare, modernizarea captării de apă existente, precum şi pentru reabilitarea reţelei de canalizare şi extinderea reţelei de alimentare cu apă potabilă din oraş. Pe de altă parte, Daniel Cadariu a mai spus că în ultimul an CJ Suceava a alocat, în condiţiile legii, sume de bani pentru bisericile din acest oraş, respectiv 500 de milioane de lei vechi Catedralei Ortodoxe, 300 de milioane de lei vechi Bisericii Romano – Catolice şi 200 de milioane de lei vechi Bisericii Sf. Mihail şi Gavril.

În acelaşi timp, el a precizat că CJ Suceava a înaintat la Ministerul Administraţiei un proiect prin care s-a solicitat suma de 21 de miliarde de lei vechi pentru conectarea la reţeaua de energie electrică a 250 de locuinţe, cea mai mare parte fiind din zonele în care s-au construit cartiere noi. Tot pentru locuitorii din aceste cartiere, Cadariu a explicat că s-au alocat primele sume din fonduri guvernamentale pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare. „Aceste investiţii stăteau la faza de proiectare încă din anii 2007 – 2008. În acelaşi timp, am reamintit humorenilor momentul demarării proiectului Popas, din anii 2005 – 2006, prin Ministerul Integrării, condus la vremea respectivă de Anca Boagiu, ministru în acelaşi Guvern în care era şi Gheorghe Flutur.

Şi trebuie să se ştie care a fost implicarea CJ Suceava, prin susţinerea autorităţilor locale în vederea achitării cofinanţării lucrărilor din acest proiect pe trimestrul trei, dar şi prin iniţierea unui proiect de Hotărâre de Guvern prin care solicităm sume pentru a cofinanţa lucrările din trimestrul patru al anului. Toate aceste lucruri reprezintă argumente în demersul de a solicita humorenilor votul pentru Traian Băsescu. Un nou mandat de preşedinte al României pentru Traian Băsescu va garanta prezenţa PD-L la guvernare şi implicit sprijin din partea Guvernului pentru judeţul Suceava şi pentru oraşul Gura Humorului”, a conchis Daniel Cadariu.


Intră acum și în grupul de