Senatorul Orest Onofrei trage concluzii dupa primul tur al alegerilor prezidentiale


Intră acum și în grupul de

„PSD a făcut numeroase reclamaţii, dar majoritatea s-au dovedit neîntemeiate şi au ascuns în spatele lor propriile lor nereguli pe care le-au aplicat în această campanie”, este de părere prim-vicepreşedintele PD-L Suceava, senatorul Orest Onofrei, care se declară mulţumit de rezultatul obţinut de candidatul susţinut de PD-L în judeţul Suceava. El a apreciat luni că, în plan naţional, Traian Băsescu este pe primul loc cu şanse reale să câştige alegerile în data de 6 decembrie.

Onofrei consideră că în aceste alegeri s-au confirmat trei lucruri esenţiale care obligă clasa politică, „dacă este responsabilă”, să ţină cont de ele. „În primul rând, aşa cum s-a spus dreapta PDLPNL a câştigat detaşat aceste alegeri. În al doilea rând, populaţia s-a pronunţat masiv pentru reforma Parlamentului propusă de Traian Băsescu. În al treilea rând, românii plecaţi afară s-au pronunţat masiv pentru Traian Băsescu. Orice încercare de construcţie politică ce nu va ţine cont de aceste trei lucruri face ca cei care o practică să-şi vadă propriile interese şi nu interesele celor care au votat pe 22 noiembrie. Noi nu credem că la 20 de ani de la Revoluţie românii vor aduce ca preşedinte reprezentantul celor care au ţinut România în loc.

Pe de altă parte, cred că şi PD-L trebuie să ţină cont de rezultatele acestor alegeri. PD-L trebuie să înveţe că nu poate fi singurul deţinător al adevărului şi că viaţa politică nu este doar „pro” şi „contra” şi nici măcar cu 49,9% nu poţi guverna. Suntem încrezători că oamenii vot vota pe 6 decembrie pe cei care vor ţine cont de aceste lucruri şi anume vor vota un om de dreapta, vor vota pe cel care va susţine reforma statului şi vor vota în numele celor care au fost nevoiţi să lucreze afară”, a conchis Onofrei.


Intră acum și în grupul de