Balan crede ca alegatorii lui Antonescu nu-si vor dirija voturile spre Geoana in turul doi


Intră acum și în grupul de

Secretarul general al organizaţiei judeţene a PD-L, deputatul Ioan Bălan, a apreciat miercuri că cei care în primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale şi-au îndreptat votul spre candidatul liberal Crin Antonescu, nu vor vota în turul doi cu social-democratul Mircea Geoană. „Ne-am propus un target destul de mare care nu a fost atins, însă cu siguranţă lucrurile se vor schimba în turul doi. Cred că cei care au votat Crin Antonescu nu s-au gândit că votul lor va fi direcţionat în turul doi către Mircea Geoană, pentru că dacă s-ar fi gândit la aşa ceva, ar fi dat votul din primul tur candidatului PSD”, a explicat parlamentarul PD-L.

Totodată, Bălan a ţinut să sublinieze că referendumul privind Parlamentul unicameral şi reducerea numărului de parlamentari a trecut, iar un număr important de români au spus „da”. “Cel care îşi asumă şi este dispus să ducă la îndeplinire această dorinţă a românilor este Traian Băsescu”, a spus deputatul sucevean.

El consideră că scorul scos de democrat-liberalii suceveni pentru Traian Băsescu este unul onorabil, care plasează judeţul Suceava pe locul patru la nivel naţional după numărul de voturi şi pe locul şapte după procentul obţinut de şeful statului.

De menţionat că Traian Băsescu a adunat în judeţul Suceava un număr de 115.699 de voturi, reprezentând 39,18%. Mircea Geoană s-a clasat pe locul secund cu 91.931 de voturi, adică 31,13%.


Intră acum și în grupul de