Alexandru Baisanu, prezent la sediul PSD Suceava ca sa sustina cauza lui Mircea Geoana (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liderul județean al PNL Suceava, Alexandru Ștefan Băișanu, a fost prezent vineri dimineață la sediul județean al PSD pentru a participa, alături de liderul județean al social-democraților suceveni, senatorul Gavril Mîrza și a transmite liberalilor din județul Suceava să nu pregete nici un fel de efort pentru a susține candidatul PSD la funcția de președinte al României.

Alexandru Băișanu a vorbit chiar mai mult decât senatorul PSD despre noua legătură dintre cele partide și a refuzat să dea prea multe detalii despre ce va urma alegerilor din 6 decembrie referitor la împărțeala serviciilor descentralizate. Liderul liberal a arătat că PNL se alătură PSD pentru alegerea lui Mircea Geoană în funcţia de preşedinte pentru că acesta este un prim pas în realizarea „Proiectului Iohannis” care presupune în primul rând o guvernare competentă pentru scoaterea României din criză.

Potrivit preşedintelui PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, cele două formaţiuni politice vor coopera în acţiuni comune atât la nivel judeţean în campanie electorală cât şi până la ultima secţie de votare pentru a combate frauda electorală „care se manifestă cu prisosinţă” în acest judeţ.

„Traian Băsescu trebuie să-şi facă bagajul şi să lase loc liber altui preşedinte care să redea deminitarea românilor”, a spus Mîrza. El a subliniat că PSD şi PNL vor „spulbera” orice speranţă a celor din PD-L care „au devenit atât de mieroşi” crezând că astfel vor mai obţine un vot pentru candidatul pe care îl susţin.

Nici Gavril Mîrza și nici Alexandru Băișanu nu au spus nimic despre cine va fi viitorul prefect al județului și nici cum se vor împărți descentralizatele, numitorul comun fiind doar apelul către PSD și PNL de a lupta pentru înlăturarea lui Traian Băsescu de la președinția României.

La rândul său, deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, a spus că este falsă ideea că un partid de centru stânga nu se poate alia, în vederea unei guvernări bune cu un partid de centru-dreapta, arătând că o astfel de alianţă a funcţionat în Germania. El a mai spus că şi în 2004, Alianţa DA era constituită dintr-un partid de centru dreapta, PNL şi unul de centru stânga, PD, care au susţinut în comun un candidat la Preşedinţie.

Secretarul coordonator al PNL Suceava, Vasile Mocanu, a adăugat că proiectul PSDPNL are ca scop principal stabilitatea, atât în Parlament, în Guvern şi la Preşedinţie.

„Prin alegerea lui Mircea Geoană la Cotroceni se va elimina calamitatea ce interpretează Constituţia în interes personal, iar coaliţia va debloca ţara printr-un guvern condus de un independent”, a spus Mocanu.

Preşedinţii PSD şi PNL, Mircea Geoană şi, respectiv, Crin Antonescu, au semnat, miercuri, acordul de colaborare între cele două partide, prin care liberalii îl vor susţine pe liderul PSD în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. De asemenea, alături de Mircea Geoană şi Crin Antonescu s-au aflat preşedintele PC, Daniela Popa, şi prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban. În spatele acestora s-a aflat un panou pe care scria: “O singură Românie”.

Documentul încheiat miercuri între PNL şi PSD, intitulat “Acord pentru ieşirea României din criză”, menţionează că, “după 20 de ani de la Revoluţia română, speranţele şi aspiraţiile celor mai mulţi dintre români au fost risipite într-o tranziţie fără sfârşit”.

Prin acest acord, formaţiunile semnatare, PSD şi PNL, îşi asumă “obligaţia” de a împlini aceste aspiraţii, de a le reda românilor o guvernare democratică, dedicată interesului public.

În finalul acordului politic, partidele semnatare menţionează că, “în baza principiilor şi pentru îndeplinirea obiectivelor” acestui acord, PSD şi PNL hotărăsc: susţinerea lui Mircea Geoană în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, crearea unei majorităţi stabile pentru susţinerea unui guvern condus de Klaus Iohannis şi elaborarea unui program de guvernare pentru scoaterea României din criză.


Intră acum și în grupul de