Bejinariu sustine ca politistii suceveni sunt obligati sa pazeasca afisajul electoral PD-L (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni sunt scoşi noaptea să păzească bannerele lui Gheorghe Flutur şi ale lui Traian Băsescu, susţine deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, care i-a atras luni atenţia, şefului IJP Suceava, comisar şef Nicuşor Todiruţ, că nu este în slujba PD-L, ci a cetăţenilor judeţului. „Domnul Todiruţ să înţeleagă că nu este în slujba PD-L, ci a cetăţenilor care plătesc taxe”, a spus Bejinariu.

Potrivit parlamentarului PSD, poliţiştii din judeţul Suceava, inclusiv cei din domeniul judiciar, economic, criminalistic, în toată perioada de campanie între orele 21-5 sunt obligaţi să păzească afişajul electoral PD-L. „În fiecare noapte, fiecare maşină a IJP Suceava a făcut minim 350 de kilometri”, a spus Bejinariu. întrebându-se de unde sunt banii pentru carburanţii folosiţi.

El a mai arătat că în data de 22 noiembrie, în Dorna Arini, „poliţistul Cârneală” a transportat cu maşina personală cetăţeni la secţiile de votare şi s-a întrebat dacă aceasta trebuia să fie activitatea acestui poliţist.

Bejinariu a mai declarat că după validarea noului guvern, în calitatea sa de membru al Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor va cere audierea viitorului ministru al Administraţiei şi Internelor privind activitatea şefului IJP Suceava, comisarul şef Nicuşor Todiruţ.

Pe de altă parte, comisarul şef Nicuşor Todiruţ, a declarat că Poliţia este imparţială şi că măsurile luate sunt pentru a nu fi tulburată ordinea publică. El a subliniat că au fost adoptate măsuri astfel încât să nu fie afectat afişajul electoral al nici unui competitor şi că au fost luate măsuri suplimentare în zone de risc. „Am acţionat astfel încât să nu fie probleme cu afişajul electoral al tuturor candidaţilor, în egală măsură. Nu este vorba de nici un partizanat”, a spus şeful IJP Suceava.

El a adăugat că se poate constata că IJP Suceava a acţionat corect având în vedere şi dosarele penale şi sancţiunile aplicate în prima parte a campaniei electorale şi în primul tur de scrutin. „Am sancţionat prompt toate sesizările care s-au verificat”, a spus Todiruţ. El a mai spus că va cere verificarea situaţiei semnalate privind poliţistul din comuna Dorna Arini şi a adăugat că această sesizare ar fi trebuit făcută la vremea respectivă.


Intră acum și în grupul de