Liderii suceveni ai PSD si PNL il contrazic pe primarul PD-L al Sucevei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Replica la declaraţiile lansate duminică de primarului PD-L al Sucevei, privind izolarea judeţului dacă Traian Băsescu nu va fi reales pentru un nou mandat la preşedinţia României, nu a întârziat să apară.

Liderul sucevean al PSD, senatorul Gavril Mîrza, a declarat luni, într-o conferinţă de presă că în prezent ţara este izolată din cauza lui Traian Băsescu, iar orice vot dat lui Traian Băsescu „duce România şi judeţul Suceava în întuneric”. Mîrza a spus că pentru a scoate judeţul Suceava din beznă trebuie votat proiectul PSDPNL care va reda românilor demnitatea şi va relua dezvoltarea ţării.

La rândul său, preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a spus într-o altă conferinţă de presă că declaraţia primarului Sucevei, Ion Lungu, este jenantă, arătând că judeţul Suceava nu există datorită lui Traian Băsescu şi că nu i se opreşte viitorul fără acesta.

„Fără Traian Băsescu judeţul Suceava va fi eliberat de stigmatizarea portocalie şi evoluţia judeţului va reveni la normalitate, ca în perioada guvernării liberale”, a spus Băişanu. Liderul liberal i-a reamintit lui Ion Lungu că finanţarea proiectelor din municipiu a fost posibilă cu finanţarea asigurată de guvernul liberal.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, şef al campaniei electorale PD-L în judeţul Suceava, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă că Suceava va fi izolată dacă Traian Băsescu nu va fi reales preşedinte al României, pentru că judeţul nu va primi fonduri pentru proiecte. Lungu a cerut sucevenilor ca, indiferent cum au votat în primul tur de scrutin, să voteze în cel de-al doilea tur cu candidatul susţinut de PDL pentru a se putea continua proiectele de dezvoltare. „Un vot împotriva lui Traian Băsescu este un vot pentru izolarea judeţului Suceava şi a municipiului, iar un vot pentru Traian Băsescu este un vot pentru continuarea proiectelor de modernizare”, a spus Lungu.

El a arătat că pentru atragerea de fonduri în judeţ este nevoie şi de lobby, iar preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur este un apropiat al actualului preşedinte şi a adăugat că se teme că finanţarea unor proiecte aflate în prezent în derulare ar putea fi afectată dacă Traian Băsescu nu va fi reales preşedinte. Primarul Sucevei a mai declarat că proiectele majore din Suceava au fost începute în timpul mandatului de preşedinte al lui Traian Băsescu.


Intră acum și în grupul de