PD-L Suceava, acuzat ca face abstractie de dispozitiile BEC si BEJ Suceava privind afisajul electoral negativ (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liderii organizaţiilor judeţene şi municipale Suceava ale PD-L, Gheorghe Flutur şi Ion Lungu, sunt acuzaţi de PSD Suceava că încalcă cu bună ştiinţă dispoziţiile BEC şi BEJ Suceava privind afişajul electoral negativ.

Potrivit preşedintelui PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, PD-L Suceava a montat, pe Casa Culturii din Suceava, în noaptea de marţi spre miercuri, un material electoral interzis, cu mesaj electoral negativ la adresa candidatului PSD, de dimensiuni gigantice, de aproximativ 400 de metri pătraţi.

Liderul PSD Suceava a mai arătat în cadrul conferinţei de presă de miercuri că tot în noaptea de marţi spre miercuri echipe ale PD-L au vandalizat şi distrus tot afişajul electoral al PSD din zona Câmpulung Moldovenesc-Pojorâta şi că acţiunea a fost coordonată de viceprimarul PD-L din Pojorâta. El a declarat că a cerut şefului IJP Suceava, comisar-şef Nicuşor Todiruţ să acţioneze pentru respectarea legii în judeţ. „Nu cerem favoruri, cerem respectarea legii”, a subliniat Mîrza.

La rândul său, deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, a declarat că are informaţii că şeful de post din comuna Moara instala cu maşina de serviciu materiale electorale.

Pe de altă parte, şeful IJP Suceava, comisar şef Nicuşor Todiruţ, a declarat că în cazul semnalat de la Moara se fac verificări, dar că miercuri dimineaţa şeful de post era la o şedinţă la Suceava. El a mai spus că Poliţia îşi face datoria imparţial şi că nu poate acţiona în cazuri de exced competenţele Poliţiei. „Cer respectarea dispoziţiilor BEJ Suceava şi BEC”, a spus Todiruţ, care a menţionat că nu poliţiştii sunt cei care trebuie să dea jos bannerele ilegale.


Intră acum și în grupul de