PSD si PNL Suceava se asteapta duminica seara la proteste instigate de PD-L (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Traian Băsescu nu va ieşi de bună voie de la Palatul Cotroceni, susţin reprezentanţii suceveni ai PSD şi PNL, care se aşteaptă ca şeful statului să nu recunoască duminică seară rezultatul alegerilor şi să scoată lumea în stradă pentru a protesta.

Deputatul social-democrat Eugen Bejinariu, care este şeful campaniei PSD în judeţul Suceava, a arătat joi în cadrul unei conferinţe de presă că PD-L trece de la violenţe verbale la cele fizice, iar românii vor ieşi duminică în număr foarte mare la vot şi vor vota pentru ca ţara să intre pe un făgaş de armonie, să scoată ţara din „criza economică, comportamentală şi verbală”. El a spus că deţine informaţii că PD-L pregăteşte manifestaţii pentru că duminică seară Traian Băsescu nu va dori să recunoască rezultatul alegerilor, arătând că în seara de 1 decembrie, prin aşa zisele mitinguri anticomuniste a fost o astfel de acţiune.

La rândul său, deputatul PSD Cătălin Nechifor, a declarat că Traian Băsescu nu a fost la Timişoara să comemoreze eroii Revoluţiei în timpul mandatului său şi că nu a reuşit să dea un minim respect acestora, iar acum încearcă să instaureze o revoluţie portocalie. „Revoluţia este un fenomen prin care este înlăturat şi nu păstrat un tiran sau dictator”, a spus Nechifor care a menţionat că situaţia actuală din ţară se aseamănă foarte mult cu cea din 1989 când fostul dictator comunist Nicolae Ceauşescu a scos aparatul de partid şi de stat în stradă, aşa cum procedează acum Traian Băsescu. El a mai arătat că liderul PDL Vasile Blaga, care ştie că se pregătesc acţiuni violente, şi-a delegat competenţele de la Ministerul Administraţiei şi Internelor încercând să paseze responsabilitatea în spatele secretarului de stat Mihai Capră.

Într-o altă conferinţă de presă, preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a cerut membrilor şi simpatizanţilor PNL şi PSD să nu răspundă la provocările oamenilor plătiţi de PD-L pentru a-i instiga. „Traian Băsescu nu va ieşi de bună voie de la Cotroceni. În Suceava există un cuib puternic PD-L şi vor organiza astfel de manifestaţii împotriva comunismului, manifestaţii cu rolul de a speria oamenii cinstiţi, echilibraţi, oneşti”, a spus Băişanu care le-a atras atenţia tinerilor care ar urma să iasă în stradă pentru a protesta după anunţarea rezultatelor că nu merită să-şi distrugă viitorul. „Solicit ca organele de ordine să nu sprijine acest gen de acţiune şi să limiteze efectele negative ale gesturilor anarhice ale celor din PD-L aflaţi în degringoladă că vor pierde alegerile”, a spus Băişanu.


Intră acum și în grupul de