Deputatul PNL Dumitru Mihalescul: Deschiderea anului școlar în condiții de siguranță sanitară pentru elevi și profesori depinde de fiecare dintre noi

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, apreciază că odată cu deschiderea noului an școlar presiunea și responsabilitatea actualei crize sanitare se va deplasa treptat pe umerii personalului didactic și ai conducerilor școlilor care, fără suportul nostru, vor avea o sarcină deosebit de grea de îndeplinit:

”Luni va începe noul an școlar, așa cum este firesc să înceapă la fiecare început de toamnă. Prin orice dificultăți trecem ca popor, școala trebuie să meargă mai departe. Copiii nu trebuie să piardă niciun moment din formarea lor școlară, chiar dacă această criză nu a trecut. Ca să ne asigurăm că anul școlar se va desfășura cât mai aproape de condițiile normale, nu trebuie să ne aplecăm pe o ureche și să considerăm că această sarcină poate să fie dusă doar de profesori, învățători și de conducerile școlilor. Cu toții am greși profund. Cred că fiecare dintre noi poate contribui câte puțin, dar esențial: părinții și bunicii prin monitorizarea stării de sănătate a copiilor, primarii și consiliile locale prin furnizarea logisticii necesare, companiile de transport prin asigurarea condițiilor de igienă și distanțare fizică, Guvernul prin continuarea investițiilor în școlile cu infrastructură precară. Așadar, succesul acestui an școlar depinde de un efort conjugat al întregii comunități. Desfășurarea în cele mai bune condiții ale anului școlar nu poate fi nici subiect de dispută politică și nici de campanie electorală. Politicienii dispuși să ajute în acest sens, sunt invitați să o facă, însă fără să urmărească nu știu ce scopuri electorale, pentru că prea mulți ani interesele educației românești au fost între ultimele priorități ale guvernelor. Acum este momentul cel mai bun să ne concentrăm cu toții eforturile și să demonstrăm prin fapte că ne pasă de viitorul copiilor, adică de viitorul acestei țări.”