PDL a primit lovitura exit-poll din plin, dar pastra inca sperante (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

La sediul din Suceava al PDL tensiunea era enormă cu un sfert de oră înainte de anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor şi asta mai ales că din prezentarea „de pe surse” a rezultatelor erade aşteptat ca Traia Băsescu să nu se situeze prea bine. De altfel liderii PDL suceveni i-au pregătit pe cei prezenţi al sediu şi le-au spus că se aşteaptă ca Băsescu să fie „dat după Geoană” dar că până la final, numărătoarea voturilor îl va da câştigător pe candidatul lor Traian Băsescu.

Grupul de susţinători PDL erau adunaţi ciorchine în faţa televizorului, în jurul primarului Sucevei Ion Lungu şi a deputatului Ioan Bălan. La prezentarea exit-poll-ului s-a auzit un şuier de supărare din piepturile celor prezenţi. După câteva clipe Ion Lungu a dat tonul la urale şi al scandarea clasică „Băsescu!, Băsescu!”, urlată efectiv din gurile celor câteva zeci de susţinători ai lui Traian Băsescu.

Imediat după ce euforia, oarecum nejustificată de rezultatele de pe ecranele televizorului s-a estompat Ion Lungu, şeful de campanie al PDL Suceava a declarat că „din punctul nostru de vedere meciul nu s-a jucat încă. Unele institute dau că Geaonă are câteva procente înainte altele dau scor egal. Eu cred că suntem în marja de eroare şi e bine să ne aducem aminte de greşelile pe care aceste insitute le-au făcut la celelalte alegeri”.

Lungu a mai spus că în intervalul orar 19-21 nu s-au mai putut face aceste somdaje de opinie şi că acest inerval orar aparţine de fapt electoratului urban care este fidel lui Traian Băsescu. „Cine râde la urmă râde mai bine!”, a conchis Ion Lungu.

La rândul său deputatul Ioan Bălan a fost destul derezervat în comentarii spunând că cei din PDL se aşteptau ca Televiziunile centrale să dea rezultate defavorabile lui Traian Băsescu. „Sperăm ca diferenţa în favoarea lui Traian Băsescu să o facă voturile dintre orele 19 şi 21”.


Intră acum și în grupul de