Presedintele CJ Suceava sustine ca a discutat la MAI despre problemele judetului


Intră acum și în grupul de

„Am avut o problemă administrativă cu nişte acte normative pentru Suceava”, a declarat marţi preşedintele PD-L al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, făcând referire la vizita pe care a făcut-o luni la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor, la invitaţia unui secretar de stat. Şeful deliberativului judeţean susţine că la MAI, unde merge destul de des, a discutat probleme ale judeţului Suceava.

Prim-vicepreşedintele PD-L Adriean Videanu a confirmat, marţi, că a avut o întâlnire de aproximativ 25 de minute, la sediul MAI, cu Blaga, Flutur şi Berceanu, pentru a discuta “o problemă de natură politică, de organizare a structurilor teritoriale”. Despre întâlnirea liderilor PD-L, de luni, de la sediul MAI, Videanu a spus: “A fost o întâlnire de 25 de minute între mine, Blaga, Flutur, Berceanu. Ne-am întâlnit şi aici, au fost şi la mine, la Ministerul Economiei. (…) Am discutat o problemă între noi de natură politică, de organizare a structurilor teritoriale. Probleme de comunicare între noi”.

În privinţa acuzaţiilor PSD privind ştergerea înregistrărilor video din secţiile speciale, Adriean Videanu a spus: “Domnul ministru Blaga, de când este suspendat, nu a avut niciun fel de discuţie cu niciun prefect din această ţară. Mai mult, singura modalitate de a comunica cu prefecţii reprezintă sistemul videoconferinţelor, iar acest lucru se poate vedea pentru că ele sunt publice, pot fi accesate de oricine. Este exclusă o astfel de modalitate. Odată ce au fost predate dischetele cu înregistrările la secţiile speciale, este o obligaţie care derivă din lege să se şteargă din calculatoare”.

El a adăugat că “oamenii ăştia nici nu citesc legea”. “Odată ce s-au predat casetele la BEJ, trebuie să se şteargă aceste imagini din calculatoarele care au constituit suportul pentru aceste imagini. Nu înţeleg disperarea lor, pentru că este la limita jocului democratic. Părerea mea este că PSD, în momentul de faţă, arată ca un partid disperat, fără niciun fel de coerenţă în acţiunea politică pe care o face”, a adăugat Adriean Videanu.

Videanu a ţinut să precizeze că înregistrările video se află la Birourile Judeţene, unde au fost predate de către preşedinţii secţiilor speciale, aceasta fiind procedura legală. Pe de altă parte, Adriean Videanu a apreciat că “PSD în momentul de faţă arată ca un partid disperat, fără niciun fel de coerenţă în acţiunea politică pe care o face”.


Intră acum și în grupul de