PNL Suceava vrea la guvernare cu PDL – Alexandru Baisanu se impotriveste


Intră acum și în grupul de

Biroul Permanent Judeţean al PNL Suceava, a decis într-o ședință fulger, ținută marţi seara, că este bine ca partidul să intre la guvernare alături de PDL și UDMR, condiţiile acestui viitor demers urmând să fie stabilite de conducerea partidului. Liderul județean al partidului, Alexandru Ștefan Băişanu, s-a situat pe o poziție contrară majorității și susţine intrarea în opoziţie a PNL.

Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat la puține minute după ședință că în cadrul Biroului Permanent Judeţean al organizaţiei, el personal s-a pronunţat pentru rămânerea PNL în opoziţie, dar nu într-un parteneriat cu PSD, ci „pe principii reale de dreapta” şi „în numele unei democraţii reale”. El a spus că, prin vot, membrii BPJ Suceava au decis însă participarea PNL la guvernare, urmând ca în acest caz condiţiile să fie stabilite de conducerea centrală a partidului.
Băişanu a mai arătat că în Comitetul Executiv al PNL va susţine atât poziţia sa personală dar va prezenta şi votul BPJ al PNL Suceava.

Preşedintele PNL Suceava a subliniat că nu vizează să obţină posturi în administraţie şi nici favoruri şi că este mai onest ca cei care vor să se îndrepte spre PDL să o facă.

Băişanu a explicat că la alegerile prezidenţiale organizaţia PNL Suceava a avut o creştere electorală de aproximativ 50 % faţă de rezultatul alegerilor europarlamentare „cu toate trădările succesive ale unor foşti liberali spre PDL”. Preşedintele PNL Suceava a subliniat că votul exprimat de suceveni în favoarea liberalilor a fost atât pentru că PNL a avut un candidat la alegeri foarte bun, Crin Antonescu, dar a fost şi un vot împotriva PDL şi a lui Traian Băsescu, dovedit în cel de-al doilea tur de scrutin.

„Electoratul pe care îl avem acum este cel câştigat după plecarea unor foşti liberali la PDL şi nu putem, pentru nişte avantaje iluzorii, să nu ţinem cont de ceea ce ne-au transmis aceşti suceveni prin vot”, a ținut să sublinieze Alexandru Băişanu.
Va fi interesant de văzut dacă în ciuda poziției sale contrare Alexandru Băișanu va accepta totuși să rămână cu PNL la guvernare alături de PDL.


Intră acum și în grupul de