Deputatul PSD Alexandru Rădulescu: Parlamentul a aprobat rectificarea bugetară cu amendamentele PSD prin care se impune guvernului liberal majorarea cu 40 la sută a pensiilor, creșterea salariilor cadrelor didactice, suplimentarea bugetului StartUp Nation sau a bugetului administrațiilor locale


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Alexandru Rădulescu, a declarat, marți, că Parlamentul României a adoptat proiectul de lege referitor la rectificarea bugetului de stat pe 2020, proiect completat cu o serie de amendamente ale Partidului Social Democrat.

„Prin aceste amendamente PSD a impus guvernului respectarea legilor adoptate”, a spus Rădulescu. Potrivit acestuia, s-a adoptat suplimentarea bugetului administrațiilor publice locale cu un miliard de lei cu motivația că, până acum, incompetentul guvern liberal a lăsat pe seama primăriilor povara tuturor cheltuielilor pentru combaterea răspândirii coronavirusului.

Totodată, s-a adoptat și suplimentarea bugetului programului promovat de guvernarea social-democrată, StartUp Nation, program prin care s-au înființat peste 17.000 de firme și 30.000 de locuri de muncă.

El a precizat că s-a adoptat de asemenea amendamentul referitor la majorarea punctului de pensie cu 40% și nu cu 14% cât a prevăzut prin ordonanță guvernul liberal „într-un dispreț total față de seniorii României”.

Un alt amendament propus de PSD și adoptat a fost cel de impunere a creșterii salariilor cadrelor didactice începând cu 1 septembrie, așa cum a fost prevăzut în lege, creștere amânată de același guvern liberal de asemenea în dispreț și față de cadrele didactice.

„Evident, parlamentarii liberali au votat împotriva acestor amendamente. Poate că reprezentanții pensionarilor, ai cadrelor didactice, ai primarilor ar trebui să meargă la birourile parlamentarilor liberali  suceveni și să-i întrebe de ce au procedat astfel. Poate că parlamentarii liberali suceveni ar trebui ca în comunicatele lor de presă să nu se mai erijeze în trompete ale fantasmelor electorale ale șefului lor, Gheorghe Flutur, și ar trebui să le explice celor care i-au trimis în Parlamentul României de ce se opun unor măsuri legale, corecte, decente menite să îmbunătățească standardul de viață al unor categorii de cetățeni”, a conchis Alexandru Rădulescu.


Intră acum și în grupul de