PNL Suceava sustine ca nu vrea la „ciolanul guvernarii” alaturi de PDL


Intră acum și în grupul de

Delegaţia Permanentă Teritorială Suceava a PNL a decis în urma şedinţei care a avut loc duminică seara, să nu intre la guvernare alături de PDL şi să-l mandateze pe Crin Antonescu să poarte discuţii în vederea situării PNL pe o poziţie corectă faţă de milioanele de alegători care au votat împotriva lui Traian Băsescu scorul cu care au votat liberalii find de 37 la 35.

Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat după şedinţa DPT a PNL Suceava că această structură a decis să-l mandateze pe preşedintele PNL Suceava, Crin Antonescu, să formeze o echipă de negociere formată din lideri marcanţi liberali care să poarte discuţii cu toate formaţiunile politice în vederea situării PNL pe o poziţie corectă faţă de cele două milioane de alegători liberali care au votat împotriva lui Traian Băsescu.

„Majoritatea Delegaţiei Permanente a stabilit că nu putem intra la guvernare alături de cei care au trădat PNL în mod conştient şi deliberat şi alături de cei care nu au oferit nici o garanţie de seriozitate faţă de orice partener”, a spus preşedintele PNL Suceava.

El a apreciat că România are nevoie de consens parlamentar şi de echilibru în formarea noului guvern pentru că urmează o perioadă foarte grea pentru toţi cetăţenii.

„Este o perioadă pe care o putem depăşi doar prin calm, echilibru, raţiune”, a explicat liderul PNL Suceava.
Băişanu a mai spus că în cazul în care se va ajunge ca PNL să intre la guvernare alături de PDL, el îşi va prezenta demisia din funcţia de preşedinte al PNL Suceava.
De remarcat este că Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al PNL Suceava a votat, marţi seară, pentru intrarea partidului la guvernare cu PDL, condiţiile urmând să fie stabilite de către conducerea partidului, dar şi atunci preşedintele organizaţiei, Alexandru Băişanu, a susţinut rămânerea PNL în opoziţie.


Intră acum și în grupul de