Balan: „Probabil ca PSD doreste sa avem presedinte validat peste cinci ani” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Prin solicitările privind verificarea desfăşurării scrutinului prezidenţial, PSD încearcă întârzierea validării rezultatului alegerilor, susţine secretarul general al PD-L Suceava, deputatul Ioan Bălan, care a arătat că şi numărătoarea voturilor nule confirmă că Traian Băsescu a fost văduvit de mai multe voturi exprimate în favoarea sa.

„Cererile PSD sunt doar de a întârzia validarea alegerilor. Probabil că se doreşte să avem preşedinte validat peste cinci ani”, a declarat duminică deputatul sucevean. Totodată, el consideră că PSD recurge la diverse acţiuni care să dea sentimentul că este „un partid imaculat”, iar cererile privind verificările ce trebuie făcute nu au alt rost decât să-şi acopere eşecul

Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, a declarat, sâmbătă, că formaţiunea sa solicită expertizarea grafologică a declaraţiilor pe proprie răspundere semnate de votanţii din secţiile speciale.“Cer compararea tuturor CNP-urilor din secţiile speciale cu secţiile normale. Cer, în străinătate, compararea numărului de voturi cu numărul de declaraţii pe proprie răspundere. Declaraţiile pe proprie răspundere să fie expertizate, inclusiv grafologic, să se constate că persoanele care le-au dat sunt cele care au şi scris aceste declaraţii”, a spus Duvăz.

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, că decizia CC este un început bun, cerând Curţii să solicite, pentru imaginea completă a fraudei, CNP-urile tuturor votanţilor pentru identificarea votului multiplu şi declaraţiile pe proprie răspundere din diaspora. Conform procesului-verbal al BEC privind rezultatul pentru alegerea preşedintelui României, numărul voturilor nule la al doilea tur de scrutin este de 138.476 voturi, iar diferenţa de voturi între Traian Băsescu şi Mircea Geoană este de 70.040 voturi.

PSD a depus, marţi, la Curtea Constituţională, o cerere de anulare a turului al doilea al alegerilor prezidenţiale şi de repetare a scrutinului.


Intră acum și în grupul de