Orest Onofrei face un gest unic in politica romaneasca si renunta la ministerul agriculturii


Intră acum și în grupul de


Senatorul PDL de Suceava, Orest Onofrei, a renunţat sâmbătă la fotoliul de ministru al agriculturii iar premierul Emil Boc l-a desemnat în locul său pe Mihail Dumitru pentru acest portofoliu.

Orest Onofrei a anunţat sâmbătă că renunţă la nominalizare după ce în presă au apărut articole privind implicarea sa într-un accident rutier petrecut în anul 2002 în judeţul Bacău care s-a soldat cu moartea unui copil şi accidentarea gravă a senatorului sucevean.

În acest caz justiţia l-a achitat pe Orest Onofrei, concluzionând că respectivul copil a apărut intempestiv în faţa maşinii, iar accidentul nu a putut fi evitat, cauza accidentului fiind traversarea străzii în fugă, prin loc nepermis.

În cursul zilei de duminică senatorul Orest Onofrei a explicat că decizia de a renunţa la funcţia de ministru a fost luată în condiţiile în care a constatat că va fi nevoit să ofere mai mult explicaţii despre acest accident decât despre programul său ca şef al domeniului Agriculturii şi că în această situaţie ar fi pus în situaţie dificilă atât pe primul ministru cât şi pe preşedintele ţării.

El a mai arătat că sucevenii au înţeles că nu a fost vinovat de acel accident şi că de la producerea acestuia a primit de două ori votul electoratului sucevean, fiind ales deputat în 2004 şi apoi senator, pe vot uninominal în anul 2008.
Onofrei a mai spus că ar fi fost dificil să explice într-un timp foarte scurt ceea ce s-a întâmplat atunci, iar populaţia să accepte explicaţiile pentru situaţia respectivă şi că, în aceste condiţii, a decis că este mult mai înţelept să se retragă din postura de ministru.

Premierul Emil Boc a anunţat duminică după amiaza că în funcţia de ministru al Agriculturii îl propune pe Mihail Dumitru, expert la Comisia Europeană, responsabil cu dezvoltarea rurală pentru România.


Intră acum și în grupul de