Nechifor avertizeaza asupra „capcanei reformei fara fond”


Intră acum și în grupul de

„Sunt necesare schimbări în PSD şi vreau să plecăm de la nivel local şi judeţean”, a afirmat, joi, prim-vicepreşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, care consideră că dacă PSD va cădea din nou în capcana reformei fără fond şi fără sfârşit şi îşi va spăla, eventual, rufele în public, partidul riscă să experimenteze o perioadă lungă de opoziţie. „În multe din zonele în care am pierdut acum alegerile, am pierdut şi în 2004, iar acesta e un semn mare de întrebare la care va trebui să răspundem până la Congres”, a subliniat parlamentarul sucevean.

Nechifor a declarat că pentru PSD, un partid mare, pierderea alegerilor este urmată întotdeauna de o perioadă de frământări interne care au rolul de a redefini partidul din punct de vedere doctrinar şi al relaţiei partid-electorat şi consideră că analiza eşecului este obligatorie, aşa cum ar trebui să fie şi analiza câştigului alegerilor.

El a arătat că în PSD, după pierderea alegerilor prezidenţiale din 2004, tema reformei interne de partid a fost unul dintre laitmotivele Congresului din 2005 şi ale discuţiilor preliminare, iar la cinci ani distanţă aceeaşi temă a reformei interne pare să prindă contur. „Eu unul, m-am săturat de reformă, în sensul reformei fără fond pe care o practicăm de vreo 20 de ani”, a spus Nechifor arătând că reformă fără fond s-a făcut atât în industrie, agricultură sau administraţie, iar acum, Traian Băsescu doreşte reformarea Parlamentului, ca ultimă baricadă a imobilismului care ar sta în calea fericirii românilor. „Am avut cinci ani de reformă şi în PSD, o reforma impusă şi din afara şi din interiorul partidului, iar rezultatul după 5 ani de reformă şi după 20 de ani de la Revoluţie este că se păstrează în continuare eticheta de comunism, chiar dacă mulţi dintre membrii PSD nu au avut nimic de-a face cu sistemul comunist”, a spus prim- vicepreşedintele PSD Suceava.

El consideră că dacă, în plus, va fi adoptată o atitudine pragmatică şi o redefinire ca social-democraţi, atunci va putea fi aleasă la Congres echipa care ofere, în primul rând membrilor de partid, garanţia că PSD va reveni principalul partid politic al României, capabil să câştige alegerile viitoare. „Asta e ţinta pe care ar trebui să o poarte în suflet fiecare membru PSD, iar tema reformei interne trebuie să şi-o însuşească PD-L, partidul care de la existenţa sa nu a organizat niciodată alegeri interne şi totodată partidul în care o noua clasă politică, cea a oligarhilor de partid, începe să-şi facă tot mai mult simţită prezenţa”, a conchis prim-vicepreşedintele PSD Suceava.


Intră acum și în grupul de