Cadariu crede ca e timpul unei schimbari in conducerea PSD Suceava


Intră acum și în grupul de

„Se pare că vremea schimbării structurilor de conducere a ajuns la PSD Suceava”, a apreciat, în cadrul unei declaraţii de presă, vicepreşedintele PD-L Suceava şi al CJ, Daniel Cadariu, care consideră că aceasta este singura explicaţie de bun simţ după modul de comportare a conducerii organizaţiei judeţene a acestui partid, care se manifestă zgomotos, lansând atacuri, în condiţiile în care în ultima competiţie electorală a suferit o înfrângere usturătoare în judeţ.

Potrivit lui Cadariu, deşi electoratul i-a sancţionat de atâtea ori, din păcate membrii conducerii PSD Suceava nu pot să-şi schimbe nici măcar modul de gândire şi limbajul politic pe care-l folosesc, încercând periodic să relanseze idei răsuflate, dovedite în timp a fi neadevărate. „Este tot mai clar că în ceea ce-i priveşte pe cei din conducerea PSD Suceava ulciorul se va sparge, având în vedere că într-un an şi jumătate, organizaţia a obţinut rezultate umilitoare în cele patru rânduri de alegeri”, arată vicepreşedintele PD-L Suceava.

Cadariu a ţinut să reamintească, totodată, şi ”măreţele realizări” lăsate moştenire judeţului Suceava de cel care a fost şeful administraţiei judeţene. El a arătat că preşedintele PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, „se bate cu cărămida în piept”, crezând că mai deţine frâiele acestui judeţ şi susţine că toate realizările administraţiei judeţene din ultimul an şi jumătate i se datorează. „Suntem nevoiţi să-i reamintim acestuia că zecile de studii de fezabilitate şi proiecte plătite şi depozitate prin sertarele Consiliului Judeţean, mare parte dintre acestea prost întocmite, nu au ţinut loc de obiective de investiţii înfăptuite. Spre exemplu, dacă ar fi să discutăm doar de infrastructura rutieră, la mijlocul anului 2008 Gavril Mârza ne-a lăsat drept moştenire cinci hârtii intitulate „cereri de finanţare”, câteva zeci de licitaţii adjudecate pentru întocmirea unor proiectări, în mare parte nefinalizate, iar celelalte incomplete şi de proastă calitate, două licitaţii de execuţie pe programe transfrontaliere, subfinanţate, deci fără a se putea încheia contractele de execuţie şi 12 presupuse modernizări de tronsoane de drumuri judeţene, executate fără respectarea legislaţiei în perioada campaniei electorale de la alegerile locale din 2008”, susţine Cadariu.

Pe de altă parte, vicepreşedintele PD-L Suceava arată că după un an şi jumătate de administrare a judeţului de Gheorghe Flutur şi echipa sa a reuşit să repare greşelile fostei administraţii în ceea ce priveşte mai multe proiecte şi că au fost finanţate mai multe proiecte prin POR atât de infrastructură rutieră, dezvoltarea turismului, sănătate sau pe componenet sociale, dar şi prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova sau POS, dar şi execuţia a peste 40 de drumuri judeţene şi locale, finanţate din fontduri guvernamentale, aflate în diferite stadii sau modernizarea a aproape 100 km de drumuri judeţene din bugetul propriu. „Toate acestea sunt doar o parte dintre investiţiile care se derulează în judeţul Suceava, iar lista completă a acesteia, împreună cu detaliile aferente, ar putea fi consultată de către domnul Gavril Mîrza la sediul administraţiei judeţene”, a mai menţionat Cadariu.

El şi-a exprimat speranţa că în acest fel fostul preşedinte al CJ Suceava, Gavril Mîrza, nu va mai face afirmaţii care n-au nici o legătură cu realitatea cotidiană, şi care e puţin probabil a-i folosi în lupta internă pentru conducerea organizaţiei judeţene a PSD, în scopul asigurării unui nou mandat de preşedinte. „Îl aşteptăm pe senatorul Gavril Mîrza să se implice în atragerea de resurse către judeţ, în virtutea funcţiei pe care o deţine, iar luptele politice interne pentru putere să le dea în doar cadrul partidului”, a mai arătat Cadariu.

Preşedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, a criticat, vineri, activitatea actualei conduceri PD-L a CJ Suceava, arătând în primul rând că fondurile către localităţi sunt distribuite pe criterii politice, localităţile cu primari PSD fiind defavorizate.

Mîrza a acuzat de mai multe ori conducerea CJ Suceava că nu a reuşit să promoveze alte proiecte decât cele pe care el le-a lăsat şi că aşteaptă ziua când preşedintele CJ Suceava va putea vorbi la trecut despre proiectele sale.
„Aştept ziua când va putea spune < am făcut > şi nu < voi face >”, a mai spus Mîrza.


Intră acum și în grupul de